Dvd
Engels
Boekarest, 1938. Een 70-jarige taalkundige wordt door de bliksem getroffen en is na zijn herstel een veel jongere man die de fouten uit zijn vorige leven wil herstellen
Onderwerp
Liefde
Titel
Youth without youth
Regisseur
Francis Ford Coppola 1939-
Naar het werk van
Mircea Eliade
Acteur
Tim Roth Alexandra Maria Lara
Taal
Engels
Uitgever
A-Film, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
120 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar werk van Mircea Eliade
EAN
8716777924143

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Speelfilm uit 2007 van Francis Ford Coppola met Tim Roth (Funny games U.S., The legend of 1900) en verder onder meer Alexandra Maria Lara en Bruno Ganz. Boekarest, 1938. Een 70-jarige professor in de taalkunde, die zelfmoord wil plegen omdat hij zijn levenswerk nooit af zal krijgen, wordt door de bliksem getroffen. Na zijn herstel is hij een veel jongere man, die de kans krijgt de fouten uit zijn verleden te herstellen, maar zijn geliefde opnieuw verliest. Kevin Toma (Volkskrant 22-1-'09) schrijft dat de film gehinderd wordt door 'houterige regie, onbeholpen script en een stel nepperige nazi's'. Maar ook dat de doorzetter ziet dat 'fantasie en werkelijkheid, heden en verleden en de verschillende dubbelgangers soepel door elkaar lopen' in een film die 'soms ontroert' en 'met liefde is gemaakt'. De dvd bevat geen extra's.

Over Francis Ford Coppola

Francis Ford Coppola (Detroit, 7 april 1939) is een Amerikaans regisseur, filmproducent, scenarioschrijver en wijnboer, voornamelijk bekend van films als The Godfather-trilogie en Apocalypse Now. Coppola wordt beschouwd als een van de belangrijkste regisseurs van het New Hollywood uit de jaren zeventig.

Biografie

Coppola is van Italiaans-Amerikaanse afkomst, de zoon van componist Carmine Coppola en voormalig actrice Italia Pennino. Zijn zus, Talia, werd later onder de naam Talia Shire een bekend actrice. Hij is ook de oom van Nicolas Cage en vader van Sofia Coppola. Coppola werd geboren in Detroit maar groeide op in een buitenwijk van New York. Als kind werd hij getroffen door polio, waardoor hij voor lange periodes aan bed gekluisterd was. Tijdens deze periodes leerde hij poppenspelen en later filmmaken met een 8mm-camera.

Hij studeerde theaterwetenschappen aan Hofstra University, waar hij de teksten…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek