Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De ring van Möbius

Franck Thilliez (auteur), Richard Kwakkel (vertaler)
Stephane is decorbouwer voor horrorfilms: hij maakt monster, maskers en andere gruwelijkheden. Iedere nacht wordt hij geplaagd door nachtmerries waarin hij zelf een rol speelt. De dromen zijn zo levenecht dat hij aanknopingspunten in de werkelijkheid begint te zoeken en vindt!
Titel
De ring van Möbius
Auteur
Franck Thilliez
Vertaler
Richard Kwakkel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'anneau de Moebius
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2011 | Andere uitgaves
445 p. : ill.
ISBN
9789021803654 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Stéphane Kismet, decorbouwer voor horrorfilms, heeft last van nachtmerries, die blijken werkelijkheid te worden. Omdat hij doorkrijgt dat deze in de toekomst spelen, probeert hij koste wat het kost de te plegen moorden te voorkomen. Deze spannende thriller speelt zich af in twaalf dagen. Boven elk hoofdstuk worden datum en tijd vermeld; in cirkels worden datum en verstreken tijd aangegeven, evenals de benoemde dromen met plaatsaanduiding. De auteur maakt gebruik van de kwantummechanica, o.a. door droom en werkelijkheid, verleden en toekomst door elkaar te laten lopen. Net als een ring van Möbius (c.f. titel) is er geen begin of eind. Naast de wisselende tijdsaanduidingen wisselt ook het perspectief naar andere hoofdpersonen. Hier en daar zijn wat bloederige details opgenomen. Goed geschreven thriller met een wetenschappelijke achtergrond. Soms ingewikkeld, maar verrassend en origineel. Als de lezer iets weet van de kwantumtheorie of zich er enigszins in verdiept, heeft dit een meerwaa…Lees verder

Over Franck Thilliez

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Franck Thilliez (Annecy, 15 oktober 1973) is een Franse schrijver van politieromans en thrillers.

Biografie

Franck Thilliez werkt in de informatietechnologie en woont met zijn gezin in Hauts-de-France, Noord-Frankrijk. Zijn boeken worden in het Nederlands vertaald door Richard Kwakkel.

La Chambre des morts ("Het gruwelhuis") uit 2005 betekende zijn Franse én internationale doorbraak. Het boek werd genomineerd voor belangrijke thrillerprijzen: de Grand Prix RTL-Lire en de Prix des Lectrices ELLE 2006. De SNCF (Franse Spoorwegen) onderscheidde Thilliez ervoor met de Prix du Polar 2006.

La Chambre des morts werd in 2007 onder dezelfde titel verfilmd door Alfred Lot (2007) met Mélanie Laurent als Lucie Henebelle

Bibliografie