Rechercheur Lucie Henebelle onderzoekt een onopgeloste zaak uit het verleden. Een seriemoordenaar, bijgenaamd "de Professor", takelde zijn slachtoffers gruwelijk toe en liet cryptische wiskundige raadsels achter. Nu zit er een jonge vrouw met geheugenverlies bij Lucie, die ogenschijnlijk niets te maken heeft met de misdaden van de Professor. Maar klopt dit wel?
Titel
Het einde van pi
Auteur
Franck Thilliez
Verteller
Marleen Depotter  (inlezer)
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La mémoire fantôme
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Speelduur
14:25
Oorspr. uitgever
Sijthoff
Aantekening
Stem: Vrouw

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 6 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De auteur geniet al enige bekendheid door zijn boeken ‘Het gruwelhuis’ en ‘Schaduw van de beul’*. Dit boek begint origineel en veelbelovend, maar al na een paar hoofdstukken raakt de lezer verward in feiten, overpeinzingen, gedachten, herinneringen, wetenschappelijke weetjes en ingewikkelde (wiskundige) formuleringen. Een beetje te veel van het goede en het haalt de vaart uit het verhaal. Echt normale mensen kent het boek bijna niet of het moest de tweeling zijn over wie hoofdpersoon rechercheur Lucie Hennebelle zich op gezette tijden bezorgd maakt. Bijna 400 pagina’s is zij bezig, vaak tegengewerkt door haar collega’s, om de zich opstapelende bloederige gebeurtenissen te ontrafelen. Haar beschermelinge Manon Moinet, op het eerste gezicht een van de slachtoffers van ‘de Professor’, lijdt aan een zeldzame vorm van geheugenverlies, gecombineerd met een door technische hoogstandjes gestuurd bestaan. Het feit dat ook Lucie een geheim met zich meedraagt dat griezelige kanten blijkt te hebb…Lees verder

Over Franck Thilliez

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Franck Thilliez (Annecy, 15 oktober 1973) is een Franse schrijver van politieromans en thrillers.

Biografie

Franck Thilliez werkt in de informatietechnologie en woont met zijn gezin in Hauts-de-France, Noord-Frankrijk. Zijn boeken worden in het Nederlands vertaald door Richard Kwakkel.

La Chambre des morts ("Het gruwelhuis") uit 2005 betekende zijn Franse én internationale doorbraak. Het boek werd genomineerd voor belangrijke thrillerprijzen: de Grand Prix RTL-Lire en de Prix des Lectrices ELLE 2006. De SNCF (Franse Spoorwegen) onderscheidde Thilliez ervoor met de Prix du Polar 2006.

La Chambre des morts werd in 2007 onder dezelfde titel verfilmd door Alfred Lot (2007) met Mélanie Laurent als Lucie Henebelle

Bibliografie

Suggesties