Boek
Nederlands

De dieren in de dierentuin

+1
De dieren in de dierentuin
×
De dieren in de dierentuin De dieren in de dierentuin

De dieren in de dierentuin

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Onder alle grote en kleinere flappen met zwarte silhouettekeningen in dit prentenboek zijn kleurenfoto's van dezelfde dierentuindieren te vinden. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Dieren, Dierentuinen
Titel
De dieren in de dierentuin
Auteur
François Delebecque
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les animaux sauvages
Uitgever
Haarlem: Gottmer/Becht, 2008
[18] p. : ill.
ISBN
9789025744076
Plaatsingssuggestie
Dierentuinen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit stevige flapjesboek heeft hetzelfde concept als het vorige boek ‘De dieren op de boerderij’*, alleen gaat het nu uiteraard over dieren in de dierentuin. Op elke pagina staan de silhouetten van dieren op flapjes afgebeeld; het is aan de jonge lezers om aan de hand van de contouren te raden welk dier er achter het flapje zit. Dit is zeker niet altijd makkelijk en is soms ook voor volwassenen uitdagend! Op de linkerpagina staat steeds de omtrek van een dier, terwijl op de rechterpagina steeds verschillende dieren staan. Achter de flapjes bevinden zich prachtige kleurenfoto’s van de silhouetten op de flapjes. Net als in het vorige boek heeft dit boek ook geen verhaal, maar het nodigt natuurlijk wel uit tot samen raden, redeneren en praten over de dieren. De enige tekst is de naam van de dieren, die in ronde letters boven de grote silhouetten staat en in kleinere letters op het flapje dat opgelicht moet worden. Het concept van dit boek is leuk, eenvoudig en erg sterk. Wel jammer is dat…Lees verder

De dieren in de dierentuin

Na het in 2007 verschenen 'De dieren op de boerderij', is er nu een variant hierop over de dieren in de dierentuin. Het concept blijft eenvoudig, helder en origineel: grote witte bladeren met grote en kleine flapjes met daarop telkens een inktzwart silhouet van een dier. Eerst raden welk dier je meent te zien in het silhouet, en als je dan het flapje optilt zie je het ware dier in zijn omgeving op een mooie, heldere kleurenfoto. De dieren staan kriskras door elkaar en sommigen hebben de eer twee of zelfs drie keer te mogen verschijnen. Dit alles verhoogt het verrassingseffect. Een interactief, verrassend en speelbaar dierenfotoboek dat kinderen uren zal boeien (en geïnteresseerde volwassenen ook).