Strip
Nederlands

De moord op Barbara Wolf

François Maingoval (scenarist), Bruno Marivain (illustrator)
Barbara Wolf moet dood! Dat is wel duidelijk, na de diverse aanslagen op haar leven. De moordenaars geven het niet op en zorgen er zelfs voor dat haar ouderlijk huis in de Verenigde Staten in vlammen op gaat. Maar waarom dan toch?! Na aanvankelijk op een muur van onwil bij de Franse autoriteiten gestuit te zijn, is de politie eindelijk in actie gekomen, net als de geheime dienst en de antiterreure
Titel
De moord op Barbara Wolf
Scenarist
François Maingoval
Illustrator
Bruno Marivain
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Qui va tuer Barbara Wolf?
Uitgever
Zelhem: Arboris, 2013
48 p. : ill.
ISBN
9789034302847 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bijna tien jaar na de verschijning van het eerste deel van deze stripserie ('Moord zonder motief', 2004)* dan nu eindelijk deel twee, dat begint met weer een aanslag op Barbara. Haar nieuwe vriend Franck, werkzaam op de Amerikaanse ambassade, redt haar ternauwernood. Rechercheur Degimboli wordt door zijn corrupte chef van de zaak gehaald. Via een ongebruikelijke route brengt Franck Barbara naar de Verenigde Staten om haar moeder te ontmoeten. Degimboli hoort hiervan, neemt vakantie om privé Barbara te volgen, maar krijgt onder voorwendsel een collega mee. Hij deduceert dat twee verschillende groeperingen achter Barbara aan zitten. Nadat Barbara haar moeder, die het geheim rond Barbara's vader blijft verbergen, heeft gesproken, wordt ma onder haar ogen door een truck doodgereden. Degimboli en collega worden door Franck verdacht gemaakt en gaan hals over kop terug naar Frankrijk. Barbara gaat ook terug, maar wordt tijdens een afspraak met Franck en Degimboli doodgeschoten. Het tekenwerk…Lees verder

Over François Maingoval

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fantafluflu

François Maingoval (Ukkel, 5 mei 1975) is een Belgische scenarist.

In 1988 maakte Maingoval de scenario's voor de reeks Ada Enigma die door Vincent Dutreuil getekend werd. Hierna volgden onder meer de serie Barbara Wolf met tekenaar Bruno Marivain.

In 2005 ging Maingoval deel uitmaken van het team van Jacques Martin. Samen met hem schreef hij scenario's voor Alex. Dit waren Het was in Khorsabad (2006) en De Iberier (2007). In 2008 schreef Maingoval het scenario's voor Alexander de Grote, Cleopatra en Nero in de reeks Historische personages.

In 2013 leverde hij het scenario aan voor het eerste album in de reeks Corpus Christi die getekend werd door Éric Albert.

Externe link

  • (fr) Blog van François Maingoval
Lees verder op Wikipedia