Strip
Nederlands

Moord zonder motief

François Maingoval (scenarist), Bruno Marivain (illustrator)
Titel
Moord zonder motief
Scenarist
François Maingoval
Illustrator
Bruno Marivain
Taal
Nederlands
Uitgever
Zelhem: Arboris, 2004
48 p. : ill.
ISBN
90-343-0188-5 90-343-0200-8 9789034301888

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerste deel van een nieuwe stripserie. De jonge Amerikaanse Barbara is systeembeheerder bij een klein bedrijf in Saint Malo, Frankrijk. Na een gezamenlijk dagje strand wordt haar vriendin bij wat een mislukte ontvoeringspoging lijkt gedood. Het lijk verdwijnt terwijl Barbara de politie belt, en die gelooft haar dan ook niet, tot de uitgebrande auto met verkoolde ontvoerders wordt gevonden. Ooggetuige Barbara ontsnapt ternauwernood aan enkele aanslagen, op het nippertje gered door haar nieuwe vriend van de Amerikaanse ambassade. Haar belager wordt in de politiecel vermoord, een motief voor al dit geweld is nog steeds niet bekend. De recherche zoekt politieke achtergronden. Het tekenwerk van Marivain is acceptabel maar wat statisch. Maingoval schreef eerder het aardige drieluik 'Ada Enigma'. Ook nu is de script behoorlijk en ligt een redelijk spannende whodunnit voor. De ontknoping moet in een volgend deel komen.

Over François Maingoval

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Fantafluflu

François Maingoval (Ukkel, 5 mei 1975) is een Belgische scenarist.

In 1988 maakte Maingoval de scenario's voor de reeks Ada Enigma die door Vincent Dutreuil getekend werd. Hierna volgden onder meer de serie Barbara Wolf met tekenaar Bruno Marivain.

In 2005 ging Maingoval deel uitmaken van het team van Jacques Martin. Samen met hem schreef hij scenario's voor Alex. Dit waren Het was in Khorsabad (2006) en De Iberier (2007). In 2008 schreef Maingoval het scenario's voor Alexander de Grote, Cleopatra en Nero in de reeks Historische personages.

In 2013 leverde hij het scenario aan voor het eerste album in de reeks Corpus Christi die getekend werd door Éric Albert.

Externe link

  • (fr) Blog van François Maingoval
Lees verder op Wikipedia