Bevat
De vrouw van mijn dromen
Een echte vrouw!
Tot ongeluk van de vrouwen
Johanna, de zandvrouw
Titel
Een echte vrouw : integraal
Illustrator
François Walthéry Bruno Di Sano Georges Van Linthout
Scenarist
Mythic Fritax
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Noir Dessin, 2023
200 p. : ill.
Aantekening
Gestart als "De vrouw van mijn dromen" in 2000 en voortgezet als "Een echte vrouw!" is deze reeks nooit in het Nederlands voltooid geraakt. Deze integrale brengt daar verandering in met de heruitgave van de eerste twee delen en het vervolg van de vierdelige reeks. Aansluitend en tussen de verhalen staan enkele pagina's met pin-ups, reproducties van originelen en oude ex-librissen.
ISBN
9782873513948 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over François Walthéry

CC BY 3.0 - Foto van/door Teemu Rajala

François Walthéry (Argenteau, 17 januari 1946) is een Waalse striptekenaar en scenarist. Hij is met name bekend van de stripreeks Natasja.

Eerste jaren

Al in zijn jeugd is François Walthéry gefascineerd door stripverhalen en al snel begint hij zelf ook met tekenen. Na zijn schoolopleiding in Marcinelle volgt hij op zijn vijftiende diverse workshops tekenen bij het Saint-Luc Institute in Luik. Daar wordt het talent van de jonge Walthéry opgemerkt, maar men acht hem nog te jong voor de vervolgcursussen. Walthéry doet een beroep op zijn buurman in Cheratte, de tekenaar Mittéï, die onder de indruk is van het werk van de jonge tekenaar. Al snel mag Walthéry zijn mentor bijstaan met het inkten en omkaderen van strips, terwijl hij ondertussen gretig de adviezen van Mittéi tot zich neemt. Het duurt niet lang voordat Walthéry zelf aan het werk mag voor Junior/Ons Volkske, een bijlage van Kuifje waar een …Lees verder op Wikipedia