Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Confidenties aan een ezelsoor. Boek 2, De wereld

Frank Adam (auteur), Klaas Verplancke (illustrator)
+1
Confidenties aan een ezelsoor. Boek 2, De wereld
×
Confidenties aan een ezelsoor. Boek 2, De wereld Confidenties aan een ezelsoor. Boek 2, De wereld

Confidenties aan een ezelsoor. Boek 2, De wereld

In de reeks:
Genre:
Filosofische fabels.
Titel
Confidenties aan een ezelsoor. Boek 2, De wereld / absurde fabels Frank Adam ; met prenten van Klaas Verplancke
Auteur
Frank Adam
Illustrator
Klaas Verplancke
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2007
71 p. : ill.
ISBN
9789063065546 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De tweede reeks Confidenties aan een ezelsoor van auteur en theatermaker Frank Adam en illustrator Klaas Verplancke heeft als ondertitel De wereld, maar de reis die Adams fabelezel in de bundel onderneemt, leidt ons veeleer doorheen een mentaal landschap van obsessies dan langs reële steden en continenten. Het is een beproefde literaire methode, die reminisceert aan een groteske traditie waarin de naakte mens het lillend vlees laat zien dat hij onder zijn keurslijf verbergt. Of zoals Adam bij wijze van intentieverklaring in de proloog stelt: "Geen groots en meeslepend werk wil de Confidenties zijn, dat de Geschiedenis en de Wereld in hun geheel en tot in hun diepste geheimen beoogt te doorgronden, maar een bescheiden boekje, een klein bestiarium van de moderne mens, waarin de nieuwsgierige lezer eindeloos kan speuren naar de vele mysterieuze gedaanten van de Ander in zichzelf."

De vijftien Confidenties leiden je doorheen een abstract landschap waari…Lees verder
Tweede reeks satirische fabels van Frank Adam en Klaas Verplancke, na een eerste bundel onder dezelfde titel in 2005*. Het boek wil een "klein bestiarium van de moderne mens" zijn, waarin de lezer kan zoeken naar "de vele mysterieuze gedaanten van de Ander in zichzelf." Een ezel met een oor ontmoet op zijn reis een aantal absurdistische figuren die hem deelgenoot maken van hun beslommeringen: een vredesjournalist heeft zich met een pistool gewapend tegen de "georganiseerde leugen" van het journaille, een ouderpaar laat hun hyperintelligente dochter opereren aan "hoe heet dat ding in haar hoofd ook al weer?" opdat hun leven leefbaar zou zijn, een bende intellectuele hooligans wil een anti-intellectuele spionnenstaat installeren… Frank Adam is erg sterk op de korte baan en deze filosofisch getinte confidenties zijn over het algemeen uitstekend in balans: ze snijden wezenlijke thema's aan, zijn vlijmscherp van taal en redenering, en ongeremd cynisch in de afwikkeling. Klaas Verplanckes i…Lees verder

Over Frank Adam

Frank Adam (Brugge, 18 augustus 1968) is een Vlaams auteur die hoofdzakelijk theater en filosofische teksten schrijft.

Biografie

Adam studeerde Arabische, Griekse en Germaanse Talen en Letterkunde aan de KU Leuven.

Hij debuteerde als auteur in 1992, is lid van de redactie van het literaire tijdschrift De Brakke Hond en lesgever aan de schrijversacademie in Brugge.

Hij begon zijn schrijversloopbaan naar aanleiding van een vraag van zijn zoontje met Waarom ik altijd nee zeg (Querido) in 2001. Ook Mijn mond eet graag spinazie maar ik niet (2002, Querido) keek door de ogen van een kleuter naar de wereld van de grote mensen. Het boek leidde ook tot een theatervoorstelling voor kinderen. De passie van de puber leverde de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek van 2006 op. In juli 2012 verscheen VWS-cahier 270 over Adam, samengesteld door Jooris Van Hulle.

Bibliogr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties