Daisy
Nederlands

Confidenties aan een ezelsoor. Boek 3, Erotische fabels

Frank Adam (auteur), Marielle Becker (verteller)
+1
Confidenties aan een ezelsoor. Boek 3, Erotische fabels
×
Confidenties aan een ezelsoor. Boek 3, Erotische fabels Confidenties aan een ezelsoor. Boek 3, Erotische fabels

Confidenties aan een ezelsoor. Boek 3, Erotische fabels

Na zijn eerdere avonturen in de woestijn en zijn omzwervingen rond de wereld, onderneemt de literaire ezel van 'Confidenties aan een ezelsoor' een reis door de begeerte.
Titel
Confidenties aan een ezelsoor. Boek 3, Erotische fabels
Auteur
Frank Adam
Verteller
Marielle Becker  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2008
1 cd
Speelduur
02:21
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In korte teksten van drie tot vier pagina's wordt de moderne levenswijze op het gebied van het seksuele beleven als parabel neergezet. In aanvang is de tekst vrij expliciet, naarmate het boek vordert betreft het vooral meer voyeuristische beschrijvingen. De teksten, die voorgepubliceerd zijn geweest in de Vlaamse krant De Morgen, vallen op doordat de schrijver een buitengewoon prettig taalgebruik hanteert met meeslepende constructies en metaforen. Daarbij weet hij goed eventuele banaliteiten uit de weg te gaan. De verhalen kennen een prettige, betoverende cadans die ook vrouwelijke lezers zal meevoeren. De paginagrote kleurenillustraties sluiten mooi aan bij de tekst.

Over Frank Adam

Frank Adam (Brugge, 18 augustus 1968) is een Vlaams auteur die hoofdzakelijk theater en filosofische teksten schrijft.

Biografie

Adam studeerde Arabische, Griekse en Germaanse Talen en Letterkunde aan de KU Leuven.

Hij debuteerde als auteur in 1992, is lid van de redactie van het literaire tijdschrift De Brakke Hond en lesgever aan de schrijversacademie in Brugge.

Hij begon zijn schrijversloopbaan naar aanleiding van een vraag van zijn zoontje met Waarom ik altijd nee zeg (Querido) in 2001. Ook Mijn mond eet graag spinazie maar ik niet (2002, Querido) keek door de ogen van een kleuter naar de wereld van de grote mensen. Het boek leidde ook tot een theatervoorstelling voor kinderen. De passie van de puber leverde de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek van 2006 op. In juli 2012 verscheen VWS-cahier 270 over Adam, samengesteld door Jooris Van Hulle.

Bibliogr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties