Boek
Nederlands

Het grote Zwinvoorleesboek

Frank Adam (auteur), Kolet Janssen (auteur), Linda Van Mieghem (auteur)
Gaga, de bergeend, en Timon, het konijntje, delen samen een hol in het natuurgebied het Zwin. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Het grote Zwinvoorleesboek / guitige dierenverhalen van Frank Adam, Kolet Janssen, Linda van Mieghem ... [et al.] ; met ill. van Anne Westerduin
Auteur
Frank Adam Kolet Janssen Linda Van Mieghem
Illustrator
Anne Westerduin
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2004
235 p. : ill.
ISBN
9789059081130

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze voorleesbundel vertellen bekende Vlaamse auteurs het verhaal van Gaga, de bergeend, en haar konijnenvriendje Timon die samen een hol delen in het Vlaamse natuurreservaat Het Zwin (op de grens van Zeeuws-Vlaanderen). De bundel is ingedeeld in 4 + 1 delen, beginnend én eindigend bij de lente. We beleven gevaren én avonturen met de dieren. In het laatste deel, de nieuwe lente, vinden Gaga en Timon beide een mannetje/vrouwtje. Dat diverse auteurs één verhaal vertellen, valt op wanneer Gaga of Timon ineens iets wél of niet meer kan, en, is het Halloweenverhaal wel een dieren-item? Desondanks een aantrekkelijke bundel verhalen voor dierenliefhebbers om voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar. Verzorgde gebonden uitgave met aardige illustraties in kleur.

Over Frank Adam

Frank Adam (Brugge, 18 augustus 1968) is een Vlaams auteur die hoofdzakelijk theater en filosofische teksten schrijft.

Biografie

Adam studeerde Arabische, Griekse en Germaanse Talen en Letterkunde aan de KU Leuven.

Hij debuteerde als auteur in 1992, is lid van de redactie van het literaire tijdschrift De Brakke Hond en lesgever aan de schrijversacademie in Brugge.

Hij begon zijn schrijversloopbaan naar aanleiding van een vraag van zijn zoontje met Waarom ik altijd nee zeg (Querido) in 2001. Ook Mijn mond eet graag spinazie maar ik niet (2002, Querido) keek door de ogen van een kleuter naar de wereld van de grote mensen. Het boek leidde ook tot een theatervoorstelling voor kinderen. De passie van de puber leverde de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek van 2006 op. In juli 2012 verscheen VWS-cahier 270 over Adam, samengesteld door Jooris Van Hulle.

Bibliogr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties