Boek
Nederlands

Mijn mond eet graag spinazie maar ik niet

Frank Adam (auteur), Kristien Aertssen (illustrator)

Mijn mond eet graag spinazie maar ik niet

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bundel met vijfentwintig gedichten over onderwerpen als bang zijn, iets niet lusten, het vragen naar het waarom en fantasie. Met pentekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Mijn mond eet graag spinazie maar ik niet / Frank Adam ; met tek. van Kristien Aertssen
Auteur
Frank Adam
Illustrator
Kristien Aertssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2002
48 p. : ill.
ISBN
90-451-0004-5

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze dichtbundel bevat 25 gedichten voor kleuters en jonge kinderen. Speelse versjes verwoorden kleuterervaringen en emoties zoals bang zijn, iets niet lusten of niet graag slapen. Ook het vragen stellen, het zoeken naar het waarom van de dingen en het fantaseren van kinderen zit grappig en verrassend in verscheidene gedichten. Met groot inlevingsvermogen kijkt de dichter vol verwondering naar een computer die het niet meer doet, naar een lekke band of een dode vis in een bokaal. De versjes met dialogen, aanspreekvormen, herhalingen, vragen en reflecties zijn gemakkelijk te begrijpen. Klankspel, rijm en herhalingen zorgen geregeld voor een pittig ritme. Een liedje om te rappen, een klaagversje en een gedichtje over de jungle hebben een aanstekelijk ritme om mee te bewegen, te zingen of te dansen. Leuke, verrassende pentekeningen met steunkleur maken er een fraai geheel van. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. In 2001 verscheen auteurs eerste bundel met kleuterversjes 'Waarom ik altijd ne…Lees verder

Over Frank Adam

Frank Adam (Brugge, 18 augustus 1968) is een Vlaams auteur die hoofdzakelijk theater en filosofische teksten schrijft.

Biografie

Adam studeerde Arabische, Griekse en Germaanse Talen en Letterkunde aan de KU Leuven.

Hij debuteerde als auteur in 1992, is lid van de redactie van het literaire tijdschrift De Brakke Hond en lesgever aan de schrijversacademie in Brugge.

Hij begon zijn schrijversloopbaan naar aanleiding van een vraag van zijn zoontje met Waarom ik altijd nee zeg (Querido) in 2001. Ook Mijn mond eet graag spinazie maar ik niet (2002, Querido) keek door de ogen van een kleuter naar de wereld van de grote mensen. Het boek leidde ook tot een theatervoorstelling voor kinderen. De passie van de puber leverde de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek van 2006 op. In juli 2012 verscheen VWS-cahier 270 over Adam, samengesteld door Jooris Van Hulle.

Bibliogr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties