Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wat de ezel zag, of De zeven eerste woorden van Jezus

Frank Adam (auteur), Klaas Verplancke (illustrator)

Wat de ezel zag, of De zeven eerste woorden van Jezus

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Een ezel in een stal hoort in zijn dromen een stem die voorspellingen doet over zaken die Maria, Jozef en het kind Jezus op korte termijn zullen overkomen. Absurdistisch verhaal. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Oosterse sprookjes
Titel
Wat de ezel zag, of De zeven eerste woorden van Jezus
Auteur
Frank Adam
Illustrator
Klaas Verplancke
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2003
104 p. : ill.
ISBN
90-5908-085-8

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een ezel in een stal hoort in zijn dromen een stem die voorspellingen doet over zaken die Maria, Jozef en het kind Jezus op korte termijn zullen overkomen. Zo zal de komst van de drie wijzen verstoord worden door rovers en soldaten, wat ook inderdaad gebeurt. Het absurdistische verhaal gaat in feite nergens over en is een lange nachtmerrie: de ezel overkomen steeds afschuwelijke dingen, Jozef wordt tijdelijk waanzinnig, de drie wijzen zijn niet goed snik. Alles draait om de zeven eerste woorden van Jezus, maar de zin hiervan wordt niet duidelijk. De vele paginagrote, fantasievol omkaderde illustraties in sombere tinten zijn al even absurdistisch en nachtmerrie-achtig: het is een hele prestatie zo'n verhaal zonder kop en staart zo passend te kunnen illustreren! De omslagillustratie, in dezelfde stijl, doet 'volwassen' aan. Voor een kleine lezersgroep vanaf ca. 12 jaar. De auteur en Rik Theunis bewerkten dit boek tot "een kerstvertelling voor twee stemmen en vier handen", waarmee zij i…Lees verder

Over Frank Adam

Frank Adam (Brugge, 18 augustus 1968) is een Vlaams auteur die hoofdzakelijk theater en filosofische teksten schrijft.

Biografie

Adam studeerde Arabische, Griekse en Germaanse Talen en Letterkunde aan de KU Leuven.

Hij debuteerde als auteur in 1992, is lid van de redactie van het literaire tijdschrift De Brakke Hond en lesgever aan de schrijversacademie in Brugge.

Hij begon zijn schrijversloopbaan naar aanleiding van een vraag van zijn zoontje met Waarom ik altijd nee zeg (Querido) in 2001. Ook Mijn mond eet graag spinazie maar ik niet (2002, Querido) keek door de ogen van een kleuter naar de wereld van de grote mensen. Het boek leidde ook tot een theatervoorstelling voor kinderen. De passie van de puber leverde de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek van 2006 op.

Bibliografie

Proza Absurde Fabels

Lees verder op Wikipedia