Boek
Nederlands

De dagvlinders van Nederland : verspreiding en bescherming (Lepidoptera : Hesperioidea, Papilionoidea)

Frank Bos (auteur), M. Bosveld (auteur), Dick Groenendijk (auteur)
+1
De dagvlinders van Nederland : verspreiding en bescherming (Lepidoptera : Hesperioidea, Papilionoidea)
×
De dagvlinders van Nederland : verspreiding en bescherming (Lepidoptera : Hesperioidea, Papilionoidea) De dagvlinders van Nederland : verspreiding en bescherming (Lepidoptera : Hesperioidea, Papilionoidea)

De dagvlinders van Nederland : verspreiding en bescherming (Lepidoptera : Hesperioidea, Papilionoidea)

In de reeks:
Een magistraal vlinderboek! Beschrijft alle 106 soorten dagvlinders van Nederland en laat zien welke eisen de soorten stellen aan het landschap. Per soort alles over herkenning, verspreiding, leefwijze, ecologie, bescherming en beheer. Rijk geïllustreerd met kleurenfoto's, verspreidingskaartjes en diagrammen. - beschrijft alle 106 soorten dagvlinders van Nederland - leefwijze, herkenning, verspr
Onderwerp
Vlinders
Titel
De dagvlinders van Nederland : verspreiding en bescherming (Lepidoptera : Hesperioidea, Papilionoidea) / F. Bos, M. Bosveld, D. Groenendijk ... [et al.]
Auteur
Frank Bos M. Bosveld Dick Groenendijk
Taal
Nederlands
Uitgever
Leiden: Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis, 2006 | Andere uitgaves
381 p. : ill. + index
ISBN
90-5011-227-7
Plaatsingssuggestie
597.83 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel zeven van de indrukwekkende serie standaardwerken ‘Nederlandse Fauna’ gaat over dagvlinders, niet een zogenaamde ‘natuurlijke groep’. De laatste dagvlinderatlas met landelijke dekking verscheen in 1989. Sindsdien is er veel veranderd: veel en veel meer waarnemingen zijn verzameld. En, hoewel er sinds 1940 twee vlindersoorten zijn bijgekomen, zijn 17 soorten uit ons land verdwenen. Over de oorzaken hiervan, zoals het steeds verder krimpen van geschikt leefgebied, valt veel te lezen in de atlas. Het grootste deel nemen de beschrijvingen per soort in. Die vertellen iets over gedrag en leefwijze, maar de essentie zijn de verspreidingskaartjes voor Nederland en kaartjes waarop de verandering in vóorkomen over Europa staat. Verzorgde uitgave, kleine druk, veel illustraties in de vorm van kleurenfoto's en kaarten met verspreidingsgebieden. Met uitgebreide literatuurlijst, Engelse samenvatting, adressen en register.

Over Frank Bos

Frank Bos is een voormalig Nederlands honkballer.

Bos kwam uit voor de Haarlem Nicols die toentertijd in de hoofdklasse speelden. In totaal kwam hij 584 maal uit in een wedstrijd in de Nederlandse hoofdklasse. Hij speelde van 1983 tot en met 1988 voor het Nederlands honkbalteam en kwam uit in vele interlandwedstrijden op internationale toernooien. Hij kwam in 1988 uit tijdens zowel de Europese kampioenschappen, Wereldkampioenschappen als Olympische Spelen.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties