Boek
Nederlands

Beertje vaart

Frank Daenen (auteur)

Beertje vaart

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Beertje gaat varen, steeds in een andere boot. In zijn speedboot kan hij lekker racen en met de piratenboot gaat hij de hele wereld rond op zoek naar goudschatten. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Varen
Titel
Beertje vaart
Auteur
Frank Daenen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010 | Andere uitgaven
[18] p. : ill.
ISBN
9789044812787 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Verkeer (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Beertje heeft verschillende vaartuigen tot zijn beschikking, zoals een speedboot, een zeilboot, een vissersboot en een onderzeeboot. Per twee bladzijden zien we Beertje voorbij varen of dobberen in een van zijn grappige, van veel details voorziene, boten. Op de linkerpagina staat steeds de vier- tot achtregelige tekst in een krullerige schrijfletter in de illustraties gedrukt. Beertje laat duidelijk zien en weten dat varen leuk is! Vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken van de Vlaamse illustrator van onder andere het door de Vlaamse Kinderjury bekroonde 'Wow, wat een wolf' (2006). De vrolijk gekleurde illustraties zijn gemaakt in een gemengde techniek in een cartoonachtige stijl. De bladzijden zijn van stevig, glanzend papier. Prima ongecompliceerd kijkboek voor peuters. Binnenkort verschijnt een volgend deeltje, 'Beertje vliegt'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Beertje vaart

Dit boekje is het tweede in de minireeks over Beertje. Het is een kijkboek voor peuters vanaf twee jaar over boten en varen. In korte tekstjes wordt verteld met welke boten Beertje graag vaart. Elke soort boot wordt beschreven over telkens twee bladzijden, met daarbij de passende boot getekend. Bij elke boot wordt verteld wat Beertje ziet en doet in het bootje. De gebruikte kleuren zijn in fel contrast met het water, de lucht errond. De wolkjes lijken wel gescheurd uit papier.
Met zijn piratenschip is Beertje op zoek naar goudschatten. Beertje heeft een ooglapje op. Met de zeilboot is ook de omgeving aangepast: de woeste golven en de wind. Gezeten in zijn duikboot ziet Beertje zeepaardjes. In de plezierboot staat er zelfs een glijbaan, een parasol, een mand vol eten en bovendien een trapje om op het strand te komen. Een heleboel dingen die de peuters kunnen ontdekken.