Boek
Nederlands

Victor aan zee

Frank Daenen (auteur)
+1
Victor aan zee
×
Victor aan zee Victor aan zee

Victor aan zee

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Peuter Victor speelt aan het strand. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Zee en strand
Titel
Victor aan zee
Auteur
Frank Daenen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008 | Andere uitgaven
[14] p. : ill.
ISBN
9789044809145 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Vakantie (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit vierkante, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken is de peuter Victor een dagje aan zee. Hij speelt o.a. met een bootje in het water, bouwt een zandkasteel, vliegert, zoekt schelpen en likt aan een ijsje. De drieregelige tekst in een cursieve letter staat op de linkerpagina. Op elke rechterpagina staat een eenvoudige, duidelijke illustratie in acrylkleuren tegen een witte achtergrond. De tekeningen bevatten weinig details. Tekst en illustraties beginnen en eindigen op de schutbladen. Geschikt vanaf ca. 1,5 jaar. Tegelijkertijd verschenen 'Victor in de tuin' en 'Victor en de dieren'*.

Victor aan zee

Na de reeks rond Kleine Leon geeft Clavis nu een kans aan Victor. Victor is net als Leon een klein jongetje dat de wereld leert kennen. Op een dag gaat Victor naar zee. Hij laat zijn bootje varen in het koude water, bouwt zandkastelen op het strand, vliegert, zoekt de mooiste schelpjes bij elkaar en eet natuurlijk een lekker ijsje. Ongetwijfeld is de wereld van Victor heel herkenbaar voor onze peuters, maar het figuurtje Victor is weinig overtuigend. “Kijk, Victor lacht! Hij likt aan een ijsje.”, schrijft Daenen. Maar Victor lacht altijd. Eigenlijk verandert zijn mimiek niet, en dat maakt hem onecht. Jammer, want het gegeven is best leuk. We kennen immers allemaal de rituelen van een dagje aan het strand.