Victor en zijn dieren

Frank Daenen (auteur)
+1
Victor en zijn dieren
×
Victor en zijn dieren Victor en zijn dieren

Victor en zijn dieren

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Peuter Victor speelt met zijn dieren. Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Huisdieren
Titel
Victor en zijn dieren
Auteur
Frank Daenen
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2008 | Andere uitgaven
[14] p. : ill.
ISBN
9789044809138 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Huisdieren (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit hardkartonnen vierkante prentenboekje met twee afgeronde hoeken speelt Victor achtereenvolgens met zijn hondje, poes, konijn, vis en vogeltje. Allemaal kunnen ze iets: een pootje geven, ballen, zwemmen, enz. Op de laatste pagina staan ze samen te lachen. Deeltje in een reeks prentenboeken, waarbij verschillende thema’s als dagelijks leven, emotie, de wereld en taalontwikkeling aan de orde komen. Dit boekje valt in de categorie: vaardigheden. De vrolijkgekleurde, eenvoudige afbeeldingen tonen Victor met weinig details en steeds dezelfde gezichtsexpressie: een 'big smile'. Rechts de prenten en links drie regeltjes simpele tekst in een cursieve letter. Door de afmeting is het geschikt om samen te bekijken en voor te lezen in een een op een situatie met peuters vanaf ca. 1,5 jaar. Tegelijkertijd verschenen 'Victor in de tuin' en 'Victor aan zee'*.

Victor en zijn dieren

Na de reeks rond Kleine Leon geeft Clavis nu een kans aan Victor. Victor is net als Leon een klein jongetje dat de wereld leert kennen. Hij houd bijvoorbeeld veel van dieren. Hij speelt met ze, geeft hen te eten, knuffelt ze. Hond, poes, vis, vogeltje en konijn: ze zien hem allemaal graag komen. “Victor en zijn diertjes hebben samen veel plezier. Kijk maar eens hoe ze lachen.”, schrijft Daenen. Ongetwijfeld is de wereld van Victor heel herkenbaar voor onze peuters, maar het figuurtje Victor is weinig overtuigend. Hij lacht immers niet alleen wanneer de dieren blij rond hem staan, hij lacht gewoon altijd. Eigenlijk verandert zijn mimiek niet, en dat maakt hem onecht. Jammer, want het gegeven is best leuk. Welk kind is niet gefascineerd door dieren?