Dvd
Engels

The walking dead. the complete eleventh season

Frank Darabont (scenarist), Robert Kirkman (naar het werk van), Norman Reedus (acteur)
Een groep mensen probeert te overleven in een wereld vol ondoden, 'walkers' die de weinige nog levende mensen als prooi zien.
Onderwerp
Zombies
Titel
The walking dead. the complete eleventh season / created by Frank Darabont
Scenarist
Frank Darabont
Naar het werk van
Robert Kirkman 1978-
Acteur
Norman Reedus Melissa McBride
Taal
Engels
Uitgever
WW Entertainment, © 2022
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2021-2022
Speelduur
ca. 1000 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op de stripreeks van Robert Kirkman
EAN
8713045251581

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Seizoen 11 (2021-2022) van een Amerikaanse horrorserie, gebaseerd op de succesvolle serie graphic novels van Robert Kirkman en Charlie Adlard (ook in het Nederlands vertaald). In het epische laatste seizoen van The Walking Dead beginnen Daryl en Maggie aan een riskante missie met Negan om de schimmige Reapers uit te roeien, terwijl Eugene en Ezekiel contact maken met het uitgestrekte Gemenebest. Om hulp te krijgen voor Alexandria, hun doel, moeten ze zich assimileren... een moeilijke opdracht voor mensen die veel bedrog, verraad en verlies hebben meegemaakt. Verbijsterd door de middelen van het Gemenebest, past de groep zich langzaam aan hun nieuwe thuis aan, maar ze kunnen niet negeren wat er onder het schijnbaar beschaafde oppervlak schuilt. Al snel zijn er bedreigingen in overvloed, loyaliteiten worden getest en schokkende lotgevallen wachten. Maar de strijd voor de toekomst, bedreigd door een steeds groter wordende populatie wandelaars, betekent dat de wandelende doden zullen voor…Lees verder

Over Frank Darabont

CC BY 2.0 - Foto van/door PopCultureGeek.com

Frank Darabont (Montbéliard (Frankrijk), 28 januari 1959) is een Hongaars-Amerikaanse filmregisseur en -scenarist. Zijn bekendste films zijn The Green Mile en The Shawshank Redemption.

Biografie

Jeugd

Zijn ouders vluchtten in 1956 naar Frankrijk omwille van de opstand in Hongarije. In 1959 werd Frank Darabont geboren in een vluchtelingenkamp in Montbéliard. Als kind verhuisde hij met z'n familie naar de Verenigde Staten.

Carrière

Rond z'n twintigste begon hij films te maken. Zijn eerste filmproject was een verfilming van The Woman in the Room, een kortverhaal van de bekende auteur Stephen King. Dat project leidde tot een verdere samenwerking tussen Darabont en King. De regisseur kreeg de rechten van de novelle Rita Hayworth and Shawshank Redemption van King. In 19…Lees verder op Wikipedia