Boek
Nederlands

Ik zwijg

Frank Geleyn (auteur)
+1
Ik zwijg
×
Ik zwijg Ik zwijg
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De 13-jarige Willem durft niet te vertellen, dat hij door drie jongens uit de klas wordt gepest. Maar op een dag loopt het helemaal uit de hand. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Pesten
Titel
Ik zwijg
Auteur
Frank Geleyn
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2005 | Andere uitgaves
85 p.
ISBN
9789058381811 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Hoewel leraar Soenen voor de antipest projectdag een soort praatstoel ontworpen heeft, blijft de 13-jarige Willem het mikpunt van zijn drie klasgenoten Roxy, Michael en Kevin. Ook Willems vriendinnetje Alexia is regelmatig door het drietal gepest. Ze durven er echter niet over te spreken. Privé heeft Willem het ook niet gemakkelijk: zijn moeder is drie jaar geleden overreden. De pesterijen worden steeds heviger. Willems hoofd wordt met zwarte verf besmeurd, zijn fiets in het kanaal geworpen en zijn goudvis doodgestoken. Als tijdens een manifestatie op school Willem door de drie jongens aan de praatstoel wordt vastgeketend en ze van plan zijn er een elektrische stoel van te maken, worden ze gelukkig betrapt door o.a. de vader van Alexia die bij de politie is. Dan durft Willem zijn stilzwijgen te doorbreken. Een aangrijpend boek met prima dialogen dat heel geraffineerd is geschreven: de eerste hoofdstukken werpen allerlei vragen op, je verbaast je dat het zo ver is gekomen en geleidelij…Lees verder

Over Frank Geleyn

Frank Geleyn (Handzame, 17 maart 1960) is een Vlaamse auteur van kinder- en jeugdboeken. Hij woont in Torhout.

Hij debuteerde in 2003 met Ik zwijg, een jeugdroman over pesten. Dit boek werd meteen opgemerkt en kreeg drie herdrukken. Frank heeft een twintigtal boeken op zijn naam staan, telkens uitgegeven bij de Eenhoorn. Geleyns jeugdboeken zijn realistisch en gevoelig, terwijl in zijn kinderboeken fantasie en humor een grote rol spelen. Hij sleepte al verschillende nominaties in de wacht o.a. voor de Boekenleeuw, de Jonge Jury in Nederland, de Kinder- en jeugdjury in Vlaanderen. Sommige van zijn boeken werden vertaald.

Bibliografie

  • Ik zwijg (12+, 2003, nominatie Boekenleeuw)
  • Ik val (14+, 2004)
  • De Vesuvius & ik (12+, 2005)
  • Kampioen (13+, 2007, Kerntitel Jonge Jury 2009 Nederland)
  • Monsters van het bloed (7+, 2007, Nominatie Kinder- en…Lees verder op Wikipedia