Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Jack de slak

Frank Geleyn (auteur), Claudia Verhelst (illustrator)
+1
Jack de slak
×
Jack de slak Jack de slak
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Jack wil rustig ontbijten maar van zijn moeder moet hij opschieten. Volgens haar is Jack zo traag als een slak. Maar zij heeft altijd haast. Op weg naar school wordt Jack echt een slak. Kan mama daar iets aan doen? AVI-M5. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Jack de slak
Auteur
Frank Geleyn
Illustrator
Claudia Verhelst
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2021
32 p. : ill.
ISBN
9789462915916 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jack zit rustig aan zijn ontbijt van bolletjes met choco als mama de keuken binnenkomt. Mama rent rond, heeft haast en wil Jack snel naar school brengen, maar Jack is traag. Hij is zo traag als een slak, vindt mama. Dat vertelt ze hem ook telkens weer. Dan, als ze bijna bij school zijn, wordt de wereld groter of nee: Jack krimpt. Hij plakt tegen de grond en op zijn rug zit ineens een huisje. Hij is veranderd in een slak. Mama schrikt zich een hoedje. Wat moet ze nu? Wat kan ze doen om Jack weer terug te krijgen? De auteur van dit fantasievolle verhaal voor jonge lezers is Vlaams en dit blijkt logischerwijs af en toe duidelijk uit het taalgebruik. Het verhaal is met veel humor geschreven al voelen sommige stukjes erg staccato. De moderne, kleurrijke illustraties zijn uit verschillende lagen opgebouwd. Op een gestempelde achtergrond komen kleurrijke aanvullingen, waarin allerlei extra informatie te vinden is, zoals mama’s tas die duidelijk haar humeur weergeeft. Een originele uitwerking…Lees verder

Over Frank Geleyn

Frank Geleyn (Handzame, 17 maart 1960 – Roeselare, 7 januari 2023) was een Vlaamse auteur van kinder- en jeugdboeken.

Levensloop

Geleyn debuteerde in 2003 met Ik zwijg, een jeugdroman over pesten. Dit boek werd meteen opgemerkt en kreeg drie herdrukken. Geleyn heeft een twintigtal boeken op zijn naam staan, telkens uitgegeven bij De Eenhoorn. Geleyns jeugdboeken zijn realistisch en gevoelig, terwijl in zijn kinderboeken fantasie en humor een grote rol spelen. Hij sleepte verschillende nominaties in de wacht o.a. voor de Boekenleeuw, de Jonge Jury in Nederland, de Kinder- en jeugdjury in Vlaanderen. Sommige van zijn boeken werden vertaald.

Geleyn woonde in Torhout met zijn echtgenote, met wie hij twee zoons kreeg. Hij overleed op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van neuro-endrocriene tumoren (NET), een betrekkelijk zeldzame vorm van kanker waarover hij in 2022 zijn laatste boek Het Net schreef.

Lees verder op Wikipedia