Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wie wil Loes?

Frank Geleyn (auteur), Claudia Verhelst (illustrator)
+1
Wie wil Loes?
×
Wie wil Loes? Wie wil Loes?
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Jo en Bo hebben een winkel vol dieren. Een van de dieren is Loes de poes. Ze wil graag een eigen baasje. Maar niemand kiest haar uit. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
Wie wil Loes?
Auteur
Frank Geleyn
Illustrator
Claudia Verhelst
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2020 | Andere uitgaven
31 p. : ill.
ISBN
9789462912106 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Loes de lapjeskat is een van de dieren in de dierenwinkel van Jo en Bo. Ze wil zo graag een lief baasje en een fijn thuis, maar er is niemand die haar wil kopen, omdat ze er niet zo mooi uitziet. Ze bedenkt allerlei listen om op te vallen, maar ook dat helpt niet. Totdat ze beseft dat ze eigenlijk het liefst bij Jo en Bo in huis wil wonen. Gelukkig lukt dat wel. Vlot leesbaar eerste leesboekje met een origineel en humoristisch verhaal, geïllustreerd met veel vlotte, licht karikaturale en helder ingekleurde, paginagrote illustraties, die buitengewoon goed bij de sfeer van de tekst passen en deze ook aanvullen. Iedere zin begint op een nieuwe regel en er worden hoofdletters en leestekens gebruikt, AVI-M4. De auteur bewijst dat met de beperkte woordkeus voor eerste leesboekjes een aantrekkelijke uitgave is te maken. Vanaf ca. 7 jaar.

Wie wil Loes?

Loes is een lieve poes, maar ze heeft haar uiterlijk niet echt mee. Ze woont voorlopig nog in de dierenwinkel van Bo en Jo. Ze droomt van een warme thuis en hoopt dat er op een dag iemand de winkel binnenstapt en voor haar kiest. Om dat een beetje in de hand te werken heeft Loes een plan. En nog één en nog één ... totdat het duidelijk wordt waar Loes echt thuishoort.Het verhaal van Loes is geschreven op AVI-niveau M4 (midden tweede leerjaar/midden groep 4). Dat wil zeggen dat kinderen rond acht jaar dit verhaaltje kunnen lezen. Het verhaal van Loes zal zeker aanspreken bij kinderen die van poezen of dieren houden. Loes is wel heel vindingrijk in het bedenken van plannetjes om zelf een baasje te kunnen vinden. In het boek staan heel veel illustraties, zodanig dat het verhaal al behoorlijk goed in beeld komt. Meestal staat de tekst op de linkerpagina, en vind je een passende illustratie op de rechterpagina. Persoonlijk vind ik de tekeningen nogal kinderlijk, maar d…Lees verder

Over Frank Geleyn

Frank Geleyn (Handzame, 17 maart 1960 – Roeselare, 7 januari 2023) was een Vlaamse auteur van kinder- en jeugdboeken.

Levensloop

Geleyn debuteerde in 2003 met Ik zwijg, een jeugdroman over pesten. Dit boek werd meteen opgemerkt en kreeg drie herdrukken. Geleyn heeft een twintigtal boeken op zijn naam staan, telkens uitgegeven bij De Eenhoorn. Geleyns jeugdboeken zijn realistisch en gevoelig, terwijl in zijn kinderboeken fantasie en humor een grote rol spelen. Hij sleepte verschillende nominaties in de wacht o.a. voor de Boekenleeuw, de Jonge Jury in Nederland, de Kinder- en jeugdjury in Vlaanderen. Sommige van zijn boeken werden vertaald.

Geleyn woonde in Torhout met zijn echtgenote, met wie hij twee zoons kreeg. Hij overleed op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van neuro-endrocriene tumoren (NET), een betrekkelijk zeldzame vorm van kanker waarover hij in 2022 zijn laatste boek <…Lees verder op Wikipedia