Boek
Nederlands
Prentvertelling met een eigentijdse bewerking van de beroemde opera 'De toverfluit' van Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). Met gekleurde tekeningen en de gehele vertelling op cd. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De toverfluit / Frank Groothof ; componist W.A. Mozart ; met liedteksten van Harrie Geelen ; ill. Thé Tjong-Khing
Auteur
Frank Groothof
Componist
Wolfgang Amadeus Mozart 1756-1791
Muziektekst
Harrie Geelen
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2014 | Andere uitgaven
[32] p. : ill. + cd
ISBN
9789025756161 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Pamina, de dochter van de Koningin van de Nacht, is opgesloten in het kasteel van de boze tovenaar Sarastro. Met hulp van de vogelvanger Papageno, gaat Prins Taminio op weg om prinses Pamina te bevrijden. De bekende opera 'De Toverfluit' van W.A. Mozart is door Frank Groothof bewerkt tot een prachtige opera voor kinderen. Het vereenvoudigde verhaal wordt op humoristische en vlotte wijze verteld. Op de bijgeleverde cd wordt het verhaal in hoorspelvorm verteld en gezongen door onder andere Frank Groothof. De liedteksten, gezongen door solisten en het Nederhorst den Berger Mozartconsort, zijn van Harrie Geelen. De teksten zijn sprankelend en goed verstaanbaar en de duetten zijn mooi uitgevoerd. Het geheel wordt gecompleteerd door prachtige paginagrote illustraties van Thé Tjong King. De oorspronkelijke muziek van Mozart maakt het bijna een echte operabeleving. Een mooie complete uitgave in de serie, waarmee kinderen kennis kunnen maken met de bekende opera. Heruitgave van 2006, nu zonder…Lees verder

Over Frank Groothof

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Kees Holleman

Franciscus Bernardus Theodorus (Frank) Groothof Schröder (Amsterdam, 14 februari 1947) is een Nederlands acteur, vooral bekend van op kinderen gerichte producties. Bij het grote publiek is hij voornamelijk bekend van Het Klokhuis (Uit het woelige leven van Boy Zonderman) en Sesamstraat (aanvankelijk als ondeugende jongen, later meer als de "ideale oom").

Loopbaan

Groothof studeerde vijf jaar aan het conservatorium. Na deze opleiding deed hij mee aan de musical Godspell. Hierna volgde een periode bij Het Werkteater. Samen met zijn broer René Groothof heeft hij diverse jaren Broertjes en Broertjes op stap gespeeld. Deze voorstellingen waren geïnspireerd op hun eigen jeugd en zijn ook uitgewerkt in de televisieserie Broertjes voor de VPRO. Marnix Kappers speelde hierin de vader van de beide broertjes.

Na Broertjes heeft Frank Groothof een groot aantal opera's uitgewerkt …Lees verder op Wikipedia