Maarten Meinema wordt plotseling de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, maar door politieke lijken, de ene na de andere crisis en persoonlijke demonen heeft hij moeite het vertrouwen van zijn staf te winnen.
Titel
BuZa / regie en scenario Frank Ketelaar
Regisseur
Frank Ketelaar
Acteur
Werner Kolf Kees Prins 1956- Sanne-Samina Hanssen
Taal
Nederlands
Uitgever
Jabadoo Pictures, © 2021
1 dvd-video
Oorspr. opname
2021
Speelduur
4 x ca. 50 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands voor slechthorenden
EAN
9507981748422

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nederlandse tv-serie (2021, 4 afleveringen) van Frank Ketelaar (Klem, Overspel, Escort). Met Kees Prins (Jiskefet, Overspel), Sanne Samina Hanssen (De Liefhebbers), Werner Kolf (Vechtershart, Catacombe) en Jacob Derwig (Klem, In therapie). Beoordeling IMDb: 7.2. Als Maarten Meinema door de plotselinge dood van zijn voorganger de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken wordt, heeft hij moeite het vertrouwen van zijn staf te krijgen. Er vallen politieke lijken uit de kast en de ene crisis volgt de andere op. Door persoonlijke demonen staat hij nog meer onder druk. André Nientied (18-11-’21): ‘scenarioschrijver en regisseur Frank Ketelaar [komt] snel ter zake en dat moet ook wanneer je een verhaal in vier delen wil vertellen. Dan helpt het wanneer Kees Prins een intrigerend centraal personage neerzet dat zich kan meten met Frank Underwood in de eerste seizoenen van House of Cards.’ Mark Moorman (Volkskrant 18-11-’21): Sterkste punt van BuZa is dat Ketelaar de scènes én functioneel én waar…Lees verder

Over Frank Ketelaar

Frank Ketelaar (Amsterdam, 15 maart 1960) is een Nederlands scenarioschrijver en regisseur.

Biografie

Na het vwo ging hij Nederlands studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Deze studie brak hij af omdat hij popmuzikant wilde worden. Hij speelde onder andere gitaar in new wave popband The Dutch. Later werd hij componist in het theater.

Ketelaar studeerde daarna 'scenario en regie' aan de Filmacademie. Zijn afstudeerproject was De gelukkige vuilnisman (1991, VARA). Op de Filmacademie werkte hij samen met Maarten Treurniet en Joram Lürsen. Voor beiden schreef hij hun eindexamenfilm, respectievelijk Het nadeel van de twijfel en De Finales.

Sinds 1992 is Ketelaar voornamelijk werkzaam als scenarist. In 2006 verscheen zijn debuutroman Avond aan Avond.

Privé

Ketelaar is getrouwd en heeft drie…Lees verder op Wikipedia