Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Zoo de ruimte in!

Frank Pollet (auteur)
+1
Zoo de ruimte in!
×
Zoo de ruimte in! Zoo de ruimte in!

Zoo de ruimte in!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Historisch overzicht van experimenten in de ruimte met dieren. Zo werd het hondje Laika wereldberoemd. Met veel originele zwart-witfoto's. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.
Onderwerp
Ruimtevaart
Titel
Zoo de ruimte in!
Auteur
Frank Pollet
Taal
Nederlands
Uitgever
Westerlo: Kramat, 2012 | Andere uitgaven
[127] p. : ill.
ISBN
9789079552849 (hardback)
Plaatsingssuggestie
659.89 (SISO) Sterren - Planeten - Ruimtevaart (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Om te ontdekken of het mogelijk was te overleven in de ruimte stuurden wetenschappers dieren (honden, apen) mee met raketten. De meeste dieren overleefden dit niet. In deze informatieve uitgave wordt na een inleiding over wat de ruimte is en hoe men ertoe kwam raketten te bouwen, ingegaan op de avonturen van de proefdieren. Op basis van goed te lezen teksten met veel feitenmateriaal worden de vele avonturen verteld, bijv. van de Russische hond Laika die er een standbeeld aan overhield. Originele zwart-witfoto's vullen het geheel aan. Het boek eindigt met een citaat van Ockels die zegt dat de mens van deze proeven heeft geleerd dat leven buiten de aarde niet kan. De teneur van het boek is daarom vooral dat de dieren veel geleden hebben en dat de opbrengst gering was. De rol van de wetenschap komt nauwelijks ter sprake. Met bronvermelding en een alfabetisch register. Doelgroep is de wat oudere liefhebber van de ruimtevaart voor wie dit boek een zinvolle aanvulling is op alle andere boek…Lees verder

Over Frank Pollet

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nieuwsmeester

Frank Pollet (Sint-Niklaas, 5 juli 1959) is een Nederlandstalige Belgische schrijver van poëzie, jeugdboeken en theater. Tevens is hij werkzaam als journalist en fotograaf.

Carrière

De kinderboeken van Frank Pollet werden tweemaal bekroond met de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury, met de Trofee LEES 1 7 en met de Inclusieve Griffel 2015. Werk van hem werd vertaald naar het Frans, Indonesisch, Koreaans en Chinees.

In 2016 ontving Frank Pollet de Cultuurprijs van de Stad Sint-Niklaas.

Frank Pollet en zijn vrouw Moniek Vermeulen vormden jarenlang samen de hoofdredactie van KITS, een actualiteitenmagazine voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

Momenteel is hij freelance medewerker van Poëziekrant.

Bibliografie

Kinder- en jeugdboeken