Verschillende landen proberen als eerste de heliumbron, die op de maan is ontdekt, aan te boren omdat het een goede vervanger zou zijn voor de snel oprakende olie op aarde.
Onderwerp
Milieu
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Limit
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2010
1089 p.
ISBN
9789022997284 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Detective Owen Jericho krijgt de opdracht om in China de verdwenen dissidente Yoyo op te sporen, die geheime informatie bezit met betrekking tot de ontdekking van Helium-3 op de maan. Dit Helium zou een goede vervanger zijn van olie, een bron die op aarde uitgeput raakt. Zowel China als Amerika proberen als eerste deze bron aan te boren. Een belangrijk deel van dit toekomstverhaal (waarin het milieu een belangrijke rol speelt: een ecothriller) speelt zich af op de maan, maar brengt je ook naar verschillende plekken op aarde: Venetië, Londen, Canada, China, Berlijn, Equatoriaal Guinee. Veel hoofdpersonen vinden de dood. Het geheel is vaak zeer spannend, soms met te veel details, maar zeker de moeite waard. Frank Schätzing (Keulen, 1957; in 2005 maakte hij indruk met 'De zwerm'*), heeft een ongelofelijke fantasie en heeft zonder twijfel veel voorbereiding nodig gehad om dit boek te schrijven. Het buitengewoon omvangrijke boek bevat achterin een personenregister en een plattegrond van de…Lees verder

Over Frank Schätzing

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Michael Movchin

Frank Schätzing (Keulen, 28 mei 1957) is een Duitse schrijver die in Nederland bekend is geworden door zijn thriller De Zwerm.

Biografie

Schätzing studeerde communicatiewetenschappen en richtte zijn eigen reclamebureau INTEVI op, waarvan hij nog steeds directeur is. In 1995 verscheen zijn eerste Duitstalige roman Tod und Teufel. Naast zijn werk als reclamemaker is Schätzing ook actief als muziekproducent.

Schätzing bereikte zijn grootste succes na het schrijven van zijn thriller De Zwerm (waarvoor hij in 2005 de Deutscher Science Fiction Preis ontving). Het werd een internationale bestseller en werd door sommige lezers en recensenten gezien als mogelijk toekomstig scenario vanwege de goede documentatie over biologie, geologie en geofysica. Critici duidden het boek ook aan als overdreven en wezen erop dat het door zijn lengte diverse feitelijke onjuistheden bevat.

In navolging van zijn succesvolle …Lees verder op Wikipedia