Daisy
Nederlands

Al bij al heb ik gelukkig geleefd : het bewogen leven van Marie-Rose Morel

Frank Vanhecke (auteur), Koen Dillen (auteur), Danielle Drykoningen (verteller)
+1
Al bij al heb ik gelukkig geleefd : het bewogen leven van Marie-Rose Morel
×
Al bij al heb ik gelukkig geleefd : het bewogen leven van Marie-Rose Morel Al bij al heb ik gelukkig geleefd : het bewogen leven van Marie-Rose Morel

Al bij al heb ik gelukkig geleefd : het bewogen leven van Marie-Rose Morel

Genre:
Biografie van de Vlaamse politica Marie-Rose Morel die op 8 februari 2011 overleed aan baarmoederhalskanker. Ze was pas 38 jaar en liet twee jonge kinderen achter. Over haar moedige strijd, die meer dan twee lange jaren duurde, hield ze een openhartig dagboek bij dat door honderdduizenden mensen werd gelezen.
Onderwerp
Morel, Marie-Rose
Titel
Al bij al heb ik gelukkig geleefd : het bewogen leven van Marie-Rose Morel
Auteur
Frank Vanhecke Koen Dillen
Verteller
Danielle Drykoningen  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Speelduur
13:16
Oorspr. uitgever
Standaard
Aantekening
Stem: Vrouw
Plaatsingssuggestie
937.7 (SISO) Politiek in België (ZIZO)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Marie-Rose Morel (1972-2011), politica van het Vlaams Belang, overleed aan baarmoederhalskanker. Ze was amper 38 jaar oud en liet twee jonge kinderen achter. Een maand voor haar dood trad zij in het huwelijk met Frank Vanhecke, coauteur van dit boek. In haar laatste levensjaren hield ze een dagboek bij waarin ze op openhartige wijze berichtte over haar strijd tegen kanker. Na het lezen van dit boek bekruipt de lezer het gevoel dat deze vrouw haar hele leven lang al een succesnummer was, en dat de wijze waarop ze tegen de onvermijdelijkheid van de dood aankeek daar nog eens de nadruk op legt. Dit boek bevat de mooiste en meest flatterende foto's van Morel als kind, als beloftevolle studente, als miss Vlaanderen, als politica en mediafiguur. Haar Vlaams idealisme en opgang in de rangen van het Vlaams Belang worden in het boek uitvoerig belicht en becommentarieerd door medestanders en partijgenoten en opgevoerd als succesnummer. Maar uitzonderlijk genoeg wordt ook ruimte gemaakt voor enk…Lees verder

Over Frank Vanhecke

CC BY 3.0 - Foto van/door Donarreiskoffer

Frank Arthur Hyppolite Vanhecke (Brugge, 30 mei 1959) is een Belgisch voormalig politicus. Hij was Europees Parlementslid van 1994 tot en met 2014. Aanvankelijk zetelde hij voor het Vlaams Blok en Vlaams Belang, van 2011 tot 2014 zetelde hij als onafhankelijke.

Levensloop

Jeugd

Reeds op zeer jonge leeftijd werd hij actief binnen het Taal Aktie Komitee (TAK) en de Nationalistische Studenten Vereniging (NSV). Van deze laatste organisatie zou hij later bestuurslid worden, evenals van het Nationalistisch JongStudentenVerbond (NJSV). Als scholier werd hij tevens lid van de Volksunie - waarbij hij van 1975 tot 1977 bestuurslid van de partijafdeling in Assebroek was - maar verliet deze partij na de goedkeuring van het Egmontpact. Vervolgens sloot hij zich aan bij de Vlaams Nationale Partij (VNP) van Karel Dillen en diens opvolger Vlaams Blok.

Van 1971 tot 1977 volgde hij middelbaar onderwijs aan …Lees verder op Wikipedia

Suggesties