Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Engel : misdaadroman

Frans Van Duijn (auteur)
+1
Engel : misdaadroman
×
Engel : misdaadroman Engel : misdaadroman

Engel : misdaadroman

In de reeks:
Genre:
Is de val van een kind van de achtste verdieping van een flatgebouw een ongeval of is er sprake van moord?
Titel
Engel : misdaadroman
Auteur
Frans Van Duijn
Taal
Nederlands
Uitgever
Arnhem: Ellessy, 2003
227 p.
ISBN
90-76968-21-7

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een zevenjarige jongen overlijdt na een val van de achtste verdieping van een flat in Noordwijk (NL). Hoofdinspecteur Nagel, bijgestaan door de rechercheurs Inge Kalk en Ab Fongers, probeert de ware toedracht van het ongeval te achterhalen. Op zijn speurtocht door Haarlem ontdekt Nagel dat een exploitant van sekslijnen een centrale rol speelt in deze zaak. Als de vader van het jongetje wordt omgebracht, richt alle aandacht zich op een zwaar verbrande man met een drugsprobleem. Nadat Nagel zelf bedreigd wordt, neemt hij zijn toevlucht tot een wel erg onorthodoxe aanpak die hem uiteindelijk in contact brengt met Engel, de man die de laatste stukjes van de puzzel in handen blijkt te hebben.

Het boek zet sterk in, maar halfweg de roman gaan de persoonlijke 'ups & downs' in het leven van rechercheur Nagel -- zo o.a. zijn stiekeme verliefdheid op een van zijn vrouwelijke rechercheurs en zijn moeilijke relatie met zijn directe overste -- al te zeer wegen op het verhaalverloop. Dat bov…Lees verder
Is de val van een kind van de achtste verdieping van een flatgebouw een ongeval of is er sprake van moord? Na zijn debuut 'Perzikman'* vervolgde de freelance journalist met deze politieroman. Hoewel de titel anders doet vermoeden, is het verhaal weinig engelachtig te noemen. Centraal staat wederom de eenzame, wat stuntelende hoofdinspecteur Nagel die het uiteindelijke onderzoek slechts bij toeval kan afsluiten. Vlotgeschreven, onderhoudende Nederlandse misdaadroman. Er is een raamvertelling gebruikt als oplossing van een groot misdaadcomplot. Paperback, normale druk.

Suggesties