Boek
Nederlands

De ketter van Carthago

In het jaar 430 wil een vrijgevochten jongeman de bisschop van Hippo, Aurelius Augustinus, dwarszitten, terwijl hij hem bewondert.
Titel
De ketter van Carthago
Auteur
Frans Willem Verbaas 1962-
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Mozaiek, 2020
333 p.
ISBN
9789023960256 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 13 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het noorden van Afrika, op drie dagen reizen van Carthago, ligt de havenplaats Hippo Regius, onderdeel van het Romeinse Rijk. Hier groeit Spes Niger op bij zijn moeder Amalia Nigra, koekenbakker en marktkoopvrouw. Zij wonen in het Huis met de Schepen van kapitein Farnaces, zijn beide dochters Julia en Prisca en hun slaven. Het is het jaar 430 na Christus en het Romeinse Rijk heeft zijn gloriejaren al achter de rug. De katholieke kerk worstelt met afgescheiden gelovigen die de leer van Donatus aanhangen, de zuivere leer. ‘Laudes Deo!’ De jonge Spes ontpopt zich al snel tot een rebel die zich na een afwijzing door de beroemde bisschop Aurelius Augustinus afzet tegen de katholieke kerk en zich aansluit bij de gewelddadige tak van de donatisten: de omsingelaars. Zijn bij deze vechtjassen opgedane vaardigheden zullen hem later nog prima van pas komen. Auteur Frans Willem Verbaas kan een spannend verhaal vertellen met humor en met veel vaart. Beschrijvingen van het dagelijkse stadsleven,…Lees verder

Over Frans Willem Verbaas

Frans Willem Verbaas (1962) is een Nederlands theoloog, PKN-predikant, publicist en romanschrijver.

Biografie

Verbaas werd in 1987 dominee en diende tot 1999 de Hervormde gemeenten van Akkrum en Abcoude. Van 1999 tot 2002 was hij niet actief als predikant en woonde hij in Mali, als partner van een diplomaat. Hierna was Verbaas predikant in Schoonhoven en sinds 2005 ook betrokken bij de vacante gemeente Willige Langerak. Sinds april 2014 is hij predikant in Heusden bij de Nederlands Hervormde gemeente. Verbaas was medewerker van het Friesch Dagblad en Hervormd Nederland en schrijft tegenwoordig voor theologisch tijdschrift Interpretatie artikelen over het randgebied van theologie en literatuur. Zijn lijfcitaat is van Augustinus: Heb God lief en doe wat je wilt.

Frans Willem Verbaas is getrouwd met Marianne Verbaas-Pijl en heeft twee zoons.

Heilig vuur en Calvijn

He…Lees verder op Wikipedia