Boek
Nederlands

Kapitein Brulbaard in een verhaal met een staartje

Fred Blunt (auteur), Hedi de Zanger (vertaler)
+1
Kapitein Brulbaard in een verhaal met een staartje
×
Kapitein Brulbaard in een verhaal met een staartje Kapitein Brulbaard in een verhaal met een staartje

Kapitein Brulbaard in een verhaal met een staartje

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kapitein Brulbaard en zijn bemanning vinden een kostbare schat. Dat moet natuurlijk gevierd worden! Tijdens het feest steelt zijn aartsvijand admiraal Zwijnenpoot de schat. Dat laat Brulbaard niet op zich zitten! Prentenboek met grappige stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
Kapitein Brulbaard in een verhaal met een staartje
Auteur
Fred Blunt
Vertaler
Hedi de Zanger
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Captain Falsebeard in a very fishy tale
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2015
[32] p. : ill.
ISBN
9789051164251 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Avontuur (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Schip ahoi! Als kapitein Brulbaard en zijn bemanning een kostbare schat vinden, wordt dat gevierd met een groot feest. Maar tijdens dat festijn besluit admiraal Zwijnenpoot de buit te stelen. En dát kan kapitein Brulbaar natuurlijk niet zomaar laten gebeuren! De Britse auteur en illustrator brengt een vrolijk en druk verhaal over de gekke en gemene streken van brutale en wraakzuchtige piraten. De stripachtige illustraties - waarin vrijwel alle gesproken tekst in tekstballonnen is geplaatst - variëren sterk in kleurgebruik, grootte en opbouw – en houden zo de aandacht vast. Maar het boek is niet voor de allerkleinste lezertjes: de plot is vrij complex, en soms is het taalgebruik (‘gekruiste knekelschat’ en ‘dit exotische wezen’) net iets te hoog gegrepen. Toch zullen echte zeemansfans flink kunnen lachen om de piratenpesterijtjes – met of zonder ooglapje. Vanaf ca. 5 jaar.

Kapitein Brulbaard in een verhaal met een staartje

Al tien jaar zoeken twee rivaliserende piratenschepen naar de beroemde Gekruiste Knekelschat. De 'Rooie Marie' vaart onder het bevel van Kapitein Brulbaard, op 'De Spelbreker' voert Admiraal Zwijnenpoot het bevel. Eindelijk hebben de piraten van Brulbaard de schat te pakken en dat gaan ze vieren met een viswedstrijd en een groot festijn. Ze hebben niet in de gaten dat er een papegaai aandachtig meeluistert. Hij is een spion van Zwijnenpoot. Als één van de piraten een zeemeermin vangt, nodigt Brulbaard haar hoffelijk uit om te komen logeren. Maar als de bemanning moegefeest slaapt, sleept de zogenaamde zeemeermin de schat op het dek en in een sloep van Zwijnenpoot. De bemanning van de Rooie Marie wil de schat terughalen en daarvoor gebruiken ze eveneens niet één, maar een leger papegaaien. Voor de tweede keer vieren ze feest maar de kapitein waarschuwt: Mannen, wie zelfs maar denkt aan het vangen van een zeemeermin zal de rest van zijn leven het dek zwabberen! Het einde laat vermoed…Lees verder