Boek
Nederlands

Eerste interland

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Eerste interland
×
Eerste interland Eerste interland
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De droom van voetbaltalent Koen (11) komt uit als hij mag meedoen met het Nederlands jeugdelftal tegen Engeland. Maar dan slaat het noodlot toe. Zal het Koen nog lukkem om bij de wedstrijd te zijn? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Eerste interland
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2013
128 p. : ill.
ISBN
9789020669244 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 41 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Koen van Loon (11) is een talentvolle voetballer en wordt daarom opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal onder de dertien jaar voor een interland tegen Engeland. Koens lang gekoesterde droom lijkt in vervulling te gaan, maar tijdens een trainingskamp wordt hij gepest en bovendien slaat het noodlot toe. Zal hij nog op tijd in Engeland zijn of wordt een en ander een geweldige teleurstelling? Jammer dat de illustratie op het omslag in feite al de plot verraadt, zoals vaker in deze nu vijftiendelige serie gebeurt. Het is een klassiek jongensvoetbalboek: veel verslagen van ‘vette en coole’ voetbalpartijtjes, pesterijtjes en een jaloerse teamgenoot. Met uiteraard een geruststellend einde. De tekst voor jeugdige Huntelaartjes of Van Persies is gedrukt in een heldere schreefloze letter en de negentien kleine zwarte illustraties volgen het verhaal op de voet. Profvoetballer Klaas Huntelaar schreef een inspirerend voorwoord ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Koen Kampioen…Lees verder

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties