Boek
Nederlands

Het allesboek over voetbal

Fred Diks (auteur), Ton De Bree (illustrator)
+1
Het allesboek over voetbal
×
Het allesboek over voetbal Het allesboek over voetbal
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Allerlei grappige weetjes over voetbal. Met raadseltjes en veel grappige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 8 tot 11 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Het allesboek over voetbal
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ton De Bree
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2018] | Andere uitgaves
96 p. : ill.
ISBN
9789020618242 (hardback)
Plaatsingssuggestie
619.1 (SISO) Balsport (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Onder de noemer 'Het allesboek over ...'* zijn door verschillende auteurs diverse onderwerpen onder de loep genomen. In deze handzame uitgave staat voetbal centraal. In het kort wordt informatie gegeven over onder andere spelregels, spelers, techniek en scoren. De direct tot de lezer gerichte, grappig bedoelde tekst is onderverdeeld in kleine hoofdstukjes. De vele stripachtige humoristische pentekeningen in zwart-wit zijn zowel illustratief als informatief. In de subrubriek 'raar maar waar' wordt uitleg gegeven en wetenswaardigheden verteld en de rubriek 'doe het zelf!' geeft ideeën om bijvoorbeeld een 'mikspel' met plastic flessen te maken. De rubriek 'Dit raad je nooit!' bevat raadsels; eronder zijn de oplossingen op zijn kop afgedrukt. Er wordt in de tekst een vrij populaire toon aangeslagen. Aanwezig zijn zowel een register als een inhoudsopgave, waardoor de de informatie goed ontsloten is. Ongewijzigde herdruk. Eerste kennismaking voor, ook moeilijk lezende, kinderen van ca. 8 t/…Lees verder

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties