Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het grote geheim

Fred Diks (auteur), Andrea Kruis (illustrator)
Sam en Noor maken zich klaar voor een nieuwe voetbalwedstrijd, maar het is nog geheim tegen wie ze moeten spelen. Met gekleurde illustraties. AVI M4. Vanaf 7 jaar.
Onderwerp
Voetbal, Geheimen
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Het grote geheim
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2022
45 p. : ill.
ISBN
9789020677416 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vrolijk kinderboek over sporten en samenwerking. De tweeling Sam en Noor gaat een voetbalwedstrijd spelen. Het is nog geheim wie de tegenstander zal zijn. Ze moeten dus flink oefenen, vooral in samenspelen. Ondertussen is hun vader ineens wel heel erg fanatiek aan het oefenen met voetballen… Fred Diks (Gaanderen, 1955) is een bekende Nederlandse (jeugd)auteur, leraar en sportverslaggever. Hij schreef meer dan veertig boeken. Met helder gekleurde illustraties. AVI M4 niveau. Zelf lezen vanaf 7 jaar.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen K…Lees verder op Wikipedia