Boek
Nederlands

Koen Kampioen gaat internationaal

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Koen Kampioen gaat internationaal
×
Koen Kampioen gaat internationaal Koen Kampioen gaat internationaal

Koen Kampioen gaat internationaal

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Koen mag na een trainingsweek mee naar een internationaal toernooi in Spanje. Daar moet hij laten zien wat hij kan. Maar dat valt nog niet mee! Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Voetbal, Wedstrijden
Titel
Koen Kampioen gaat internationaal
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2011]
127 p. : ill.
ISBN
9789020669220 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Koen is gescout door een profclub. Hij gaat met hen op training, en bereidt zich voor op een internationaal tornooi in Spanje. Het tempo in de nieuwe club ligt hoog… Te hoog voor Koen?
Koen Kampioen gaat internationaal is van de omslag tot de verhaaldetails doordrongen van voetbal. Fred Diks richt zich duidelijk en met kennis van zake tot lezers met een passie voor de sport. Dat kunnen ook meisjes zijn, want ook zij voetballen mee in het boek. Wie helemaal niets met voetbal heeft, kan hier dan weer maar beter niet aan beginnen: het verhaal veronderstelt immers een redelijke kennis van de sport. Niet elke lezer weet wat een trainer bedoelt met ‘de vleugelverdedigers doen dat aan de zijkanten en de centrale verdedigers opereren in het midden van de defensie’.
In dit deel heeft Koen dromen die werkelijkheid worden, maar ook dromen die te groot zijn en voor ontgoocheling zorgen. Er wordt gestunt, maar het echt onmogelijke blijft uit. De spanning in het verhaal komt voort …Lees verder
Koen is geselecteerd door de profclub Stark en mag na een trainingsweek mee naar een internationaal toernooi in Spanje. Al snel blijkt dat hij onvoldoende conditie heeft om mee te komen, maar het lukt hem toch om te laten zien wat hij in huis heeft en valt zelfs in als de keeper (en de reservekeeper) niet kunnen meedoen. Naast de voetbalwedstrijden hebben de jongens onderling ook veel plezier. Vervolg op 'Gescout!'*, deel 1 van de serie ‘Koen Kampioen’ voor iets oudere jongens, maar ook zelfstandig te lezen. Het voetballen staat centraal, waarbij de trainer soms wel erg veel uitlegt, waardoor de vaart enigszins uit het verhaal gaat. De auteur laat zien dat het niet allemaal van een leien dakje gaat, en dat de jongens ook tegen teleurstellingen moeten kunnen. Het taalgebruik is weinig literair en toegespitst op een heel breed publiek. De weinig esthetische zwart-witillustraties sluiten aan bij het verhaal, maar voegen niet echt veel toe. De auteur heeft al veel voetbalboeken op zijn na…Lees verder

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties