Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Snel naar de top

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Snel naar de top
×
Snel naar de top Snel naar de top
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
FC Top is hard bezig de top te bereiken. Vooral als Aukje meespeelt winnen ze elke wedstrijd. Maar dan komt Aukje met het nieuws dat ze gaat verhuizen. AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI E5, AVI 7
Titel
Snel naar de top
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2016]
62 p. : ill.
ISBN
9789020648638 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

FC Top is hard bezig de top te bereiken. Vooral als Aukje meespeelt, winnen ze elke wedstrijd. Maar dan komt Aukje met het nieuws dat ze gaat verhuizen. Ze gaat vlak bij de atletiekbaan wonen en wil misschien op atletiek. Koen en zijn team zijn bang dat Aukje hen verlaat en ze de top nooit bereiken. Daarnaast heeft FC Top dringend kunstgras nodig waarvoor een sponsorloop georganiseerd wordt. Zal FC Top ondanks alles de top toch bereiken? Deel uit de serie 'Koen Kampioen'. Leuk, vlot leesbaar verhaal voor voetballiefhebbers. Voorkennis van de andere delen is niet noodzakelijk. Het verhaal is opgedeeld in korte hoofdstukken en gedrukt in een groot lettertype in een ruime bladspiegel, AVI-E5. Met enkele zwart-witillustraties. Met voorwoord van Wesley Sneijder. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties