Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Voetbaldromen

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Voetbaldromen
×
Voetbaldromen Voetbaldromen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Koen mag een trainingsstage doen bij de Engelse topclub Football Stars. Koen vindt het erg spannend, want zou hij daarna mogen blijven? En zouden zijn ouders voor hem willen verhuizen? Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Voetbaldromen
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2016]
128 p. : ill.
ISBN
9789020669268 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 46 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Koen van Loon, beter bekend onder zijn bijnaam Koen Kampioen, is enorm getalenteerd als het om zijn voetbalaanleg gaat. Hij speelt bij Stark Onder 15 en bij Oranje Onder 13. Het eerste elftal krijgt bezoek van een Engelse topclub. Voorafgaand aan die Europese wedstrijd vallen Koen en zijn vriend Dennis op bij de Engelse scouts. Het hele team van Stark mag op de wedstrijddag mee het veld oplopen, maar de verrassing wordt nog groter als beide jongens uitgenodigd worden voor een trainingsstage bij Football Stars. Koen Kampioen is bekend van eerdere boeken. Vijfde deel van Koen bij voetbalclub Stark. De tekst kenmerkt zich door veel dialoog met humor waarbij ook geregeld steenkolenengels wordt gesproken. Het verhaal heeft een realistisch einde. Niet iedereen komt in de absolute top terecht en ook Koens ouders laten zich niet verblinden door geld. Sterk aspect is de aandacht voor zijn voormalig teamgenootje Wesley die door blessureleed niet meer kan voetballen. Het deel kan los gelezen wor…Lees verder

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (1 juli 1955) is een kinderboekenschrijver, theatermaker, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

In 201…Lees verder op Wikipedia

Suggesties