Boek
Nederlands

Wat een doelpunt!

Fred Diks (auteur), Andrea Kruis (illustrator)
Sam en Noor voetballen bij DOS. Ze moeten spelen tegen Hup Vooruit. Die ploeg is erg goed. Na de wedstrijd gaan ze kamperen op het veld. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Wat een doelpunt!
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Andrea Kruis
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2021
45 p. : ill.
ISBN
9789020677355 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit vierde deel uit de populaire voetbalserie ‘Sam schiet’ over de voetballende tweeling Sam en Noor en hun vrienden, moet DOS een belangrijke wedstrijd spelen tegen het sterke Hup Vooruit. En dat is lastig, want die staan bovenaan in de competitie. Desondanks wint DOS de wedstrijd en staan zij nu dus bovenaan. Na de wedstijd blijft het team kamperen op de club. Na het eten volgt er nog een spannende maar ook knotsgekke vossenjacht en de dag eindigt na een kussengevecht in de tent. Vrolijk eerste leesboekje op niveau AVI-M4. Het boekje bevat tien korte, ongenummerde hoofdstukken die voorzien zijn van vrolijke en kleurrijke illustraties die weinig toevoegen aan het verhaal. Ze zijn wisselend van grootte. Voor in het boek stellen de vier belangrijkste teamleden en de teamleider zich aan de lezer voor. De overige teamleden worden middels een illustratie voorgesteld. Op het uitnodigende omslag staat het juichende voetbalteam van DOS. Deel 3 is ‘Knal die bal!’* (2019), eerder verschene…Lees verder

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen K…Lees verder op Wikipedia