Een beroemde acteur die vooral actiehelden speelt, krijgt te maken met een obsessieve fan, die hem stalkt en probeert zijn leven volledig kapot te maken.
Titel
The fanatic / directed by Fred Durst ; written by Fred Durst [e.a.]
Regisseur
Fred Durst
Acteur
John Travolta Devon Sawa
Taal
Engels
Uitgever
Dutch Filmworks, 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
85 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8719372009246

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse psychologische horrorthriller (2019) van Limp Bizkit-zanger Fred Durst (The education of Charlie Banks). Met John Travolta (Hairspray, The taking of Pelham 123), Devon Sawa (Final destination) en Ana Golja (Full out, The Cuban). Een beroemde acteur die vooral actiehelden speelt, krijgt te maken met een obsessieve fan, die hem stalkt en probeert zijn leven volledig kapot te maken. Beoordeling IMDb: 4,2 (van 10). Dave (Filmblog 10-9-’19): ‘The Fanatic is verstoken van subplots of kleurrijke ondersteunende personages, en we moeten het doen met een zieke, verdrietige man en een rijke klootzak die elkaar schade berokkenen. Durst heeft nul psychologisch inzicht en heeft geen flauw benul hoe een verhaal te vertellen’ (0,5 ster van 5). Christian Holub (Entertainment weekly 3-9-19): Deze film heeft minachting voor zowel zijn personages als het publiek (beoordeling C-). Johnnie Oleksinki (New York Post 30-8-’19): Travolta, serieus maar belachelijk, schudt voortdurend heen en weer al…Lees verder

Over Fred Durst

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

William Frederick (Fred) Durst (Gastonia, 20 augustus 1970) is een Amerikaans muzikant en filmregisseur. Hij is vooral bekend als frontman van de Amerikaanse rockband Limp Bizkit, die hij oprichtte in 1994 en waarmee hij zes studioalbums uitbracht.

Sinds 2006 houdt Durst zich bezig met het maken van indie-films. Hij regisseerde The Education of Charlie Banks (2007) en The Longshots (2008).

Beginjaren

Durst werd geboren in Gastonia in North Carolina. Zijn biologische vader verliet het gezin toen Durst nog maar een paar weken oud was, dus werd hij alleen door zijn moeder Anita opgevoed. Ze leefden in armoedige omstandigheden; zijn moeder had geen huis, baan of geld. Ze leefden boven in een kerk en waren afhankelijk van mensen die hen babyvoeding verstrekten, waar ze beiden van leefden. Toen Durst twee jaar oud was, trouwde zijn moeder met Bill, een politieman.

Durst hield in zijn jeugd van dezelfde muzie…Lees verder op Wikipedia