Strip
Nederlands

De opperrechter

Fred Vignaux (illustrator), Mathieu Mariolle (scenarist), Xavier Dorison (scenarist)
Kriss van Valnor heeft nog maar één doel: haar zoon Aniël terugvinden. Om dat te doen, kiest ze de kortste - maar daarom niet de makkelijkste - weg en beklimt ze de Tijdberg. Maar de proef die haar wacht blijkt nog wreder dan ze zich ooit had kunnen voorstellen... Intussen vecht Jolan zijn genadeloze duel met keizer Magnus verder uit.
Titel
De opperrechter
Illustrator
Fred Vignaux
Scenarist
Mathieu Mariolle Xavier Dorison
Naar het werk van
Jean Van Hamme Grzegorz Rosinski
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le maître de justice
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 2018 | Andere uitgaves
48 p. : ill.
ISBN
9789064210563 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is het laatste deel van de afzonderlijke serie over Kriss van Valnor, de fraaie en onversaagde vrouw uit de hoofdserie rond Thorgal. Wie het vorige deel 'De tijdberg' (2017)* niet gelezen heeft zal grote moeite hebben om de verhaallijn te kunnen volgen. Toch is het onmisbaar binnen de serie omdat het leidt naar 'Aniël', deel 36 van de oerserie waarin ook de serie over Wolvin, de dochter van Thorgal, samenkomt. Het eerste deel van het album gaat over de strijd van Jolan, de zoon van Thorgal, tegen Magnus, een andere vorst, met als doel vrede tussen hun volken te bewerkstelligen. Dat zou kunnen door een duel tussen hen beiden, begeleid door Joril, de opperrechter. Joril blijkt echter niet te vertrouwen en daardoor komen de twee nader tot elkaar. Daarna komt Kriss, die nog steeds op zoek is naar Aniël, de zoon van haar en Thorgal, in actie. Omdat er steeds dubbelgangsters van Kriss opduiken, moet je als lezer extra opletten wie wie is. De vaak donker ingekleurde tekeningen voldoen, m…Lees verder

Over Fred Vignaux

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Frédéric Vignaux (Toulouse, 15 januari 1972) is een Franse striptekenaar. Zijn belangrijkste reeks is op dit moment Thorgal.

Biografie

Frédéric studeerde wetenschappen in Montpellier en Lille voordat hij zich toelegde op het maken van strips. Hij verhuisde naar Parijs, waar hij zich verder ontwikkelde als striptekenaar. Hier ontmoette hij Eric Pailharey, die zijn scenarist werd. Na enkele korte verhalen voor wedstrijden, wonnen ze de eerste prijs op het stripfestival in Igny. Nadien startten ze in juni 2002 de serie 'L'Ombre des Anciens' bij de uitgevers van Pointe Noire, oorspronkelijk gepland in drie delen. Na het faillissement van de uitgeverij bleef de trilogie onafgemaakt.

Hierna volgde diverse publicaties waaronder Cassini-Huygens: Titan Lens voor het European Space Agency. Hij tekende mee in het Time Twins-project met Jean-Christophe Derrien voor uitgeverij Lombard. Hij maakte ook 2 delen voor de De roep van de l…Lees verder op Wikipedia

Suggesties