Dvd
Engels
Het militaire leven op Hawai͏̈ aan het begin van Wereldoorlog II
Titel
From here to eternity / dir. by Fred Zinnemann ; screenplay by Daniel Taradash ; based upon the novel by James Jones
Regisseur
Fred Zinnemann
Naar het werk van
James Jones
Scenarist
Daniel Taradash
Acteur
Burt Lancaster Montgomery Clift Deborah Kerr Donna Reed Frank Sinatra 1915-1998
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Columbia Tristar Home Video, 2001 | Andere uitgaves
1 dvd-video : zw/w.
Oorspr. opname
1953
Speelduur
113 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Turks, Grieks, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Deens, Zweeds, Fins, Noors, IJslands, Arabisch, Hindoestaans, Hebreeuws
EAN
8712609744866

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze uitstekende verfilming van het gelijknamige boek van James Jones kreeg acht Oscars, waaronder die voor beste film, de beste regie, beste acteurs (Frank Sinatra en Donna Reed) en het beste scenario. Het verhaal verteld over het militaire leven in Hawaï aan het begin van WO II net voor de aanval op Pearl Harbor. Het is een combinatie van romantiek en actiescènes en echte oorlogsbeelden. Speelfilmencyclopedie (zesde editie) beoordeelt de film met vier sterren: '(...) strakke versie van James Jones' roman; krachtig en boeiend.' De dvd-versie bevat als extra o.a. commentaar gedurende de hele film door de zoon van regisseur Fred Zinnemann.

Over Fred Zinnemann

Alfred (Fred) Zinnemann (Rzeszów, 29 april 1907 – Londen, 14 maart 1997) was een Oostenrijks-Amerikaanse regisseur. Hij won tijdens zijn carrière vier Oscars en raakte vooral bekend met films als High Noon (1952) en From Here to Eternity (1953).

Leven en werk

Beginjaren

Fred Zinnemann werd in 1907 geboren in Rzeszów, een stad in het noordoosten van Oostenrijk-Hongarije (nu Polen). Hij maakte deel uit van een Joodse familie. Hoewel hij graag muzikant wilde worden, ging hij rechten studeren aan de Universiteit van Wenen. Daar raakte Zinnemann geïnteresseerd in films en besloot hij cameraman te worden. Hij studeerde ook film in Parijs in 1927.

In Duitsland werkte hij daarna samen met andere beginnende regisseurs zoals Billy Wilder en Robert Siodmak. Samen met Robert Siodmak, diens broer Curt Siodmak en Edgar G. Ulmer verwezenlijkte hij in Berlijn de documentaire Mens…Lees verder op Wikipedia