Boek
Meertalig

55 heroes in Antwerpen

Freddy Michiels (auteur), Marc Wouters (fotograaf)
Documentatie in woord en beeld over 55 standbeelden van bekende persoonlijkheden in Antwerpen.
Titel
55 heroes in Antwerpen
Auteur
Freddy Michiels
Fotograaf
Marc Wouters
Taal
Meertalig, Nederlands, Frans, Engels
Parallele titel
55 heroes à Anvers
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Artus, 2014
256 p. : ill.
ISBN
9789079048410 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Antwerpen Antwerpen 938.1 (SISO) Streekgeschiedenis ; Streekgeschiedenis (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 14 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Antwerpen telt een paar honderd beelden, bustes, plaquettes. Een selectie daarvan, 55, wordt in deze grote uitgave in alfabetische volgorde beschreven – en dat telkens in het Nederlands en ook kort in het Engels en het Frans. Steeds wordt eerst een grote foto van het kunstwerk afgedrukt, vervolgens een korte beschrijving van de persoon in kwestie en daarna een verdere uitleg, waarin ook aandacht aan de maker. Achterin is een overzicht van alle kunstenaars opgenomen met foto en korte biografische schets. Het is helaas een wat onhandige en rommelige uitgave geworden. Het formaat is te groot om lekker mee te nemen op zoektocht door de stad en ook een plattegrond waarop de locaties stonden aangegeven ontbreekt. Bovendien is de opmaak onoverzichtelijk en zijn de foto’s van de beelden niet altijd bijzonder en komen de kunstwerken ook niet altijd goed uit de verf. Het is zoeken naar de maker en het jaartal waarin het beeld is onthuld – ook was het aardig als er iets over de politiek achter h…Lees verder

Over Freddy Michiels

Freddy Michiels (Heist-op-den-Berg, 30 maart 1942) is een Belgisch journalist, auteur en bladenmaker.

Biografie

Hij was van 1961 tot 1985 directeur-hoofdredacteur van het gratis weekblad Antwerpse Post, een dochterblad van de Gazet van Antwerpen. Sedert 1985 is hij zelfstandig journalist voor diverse media.

In 2002 richtte hij, samen met Patrick Moens, zijn eigen magazine op: KMO Insider, een maandblad voor de KMO's uit de provincie Antwerpen. In 2018 gaf hij de fakkel van hoofdredacteur door aan de jongere generatie. Hij werkt mee aan diverse tijdschriften en periodieken en publiceerde hij verschillende boeken.

In de zeventiger jaren maakte documentaire films in het kader van De Vlaamse Explorators over Hawaï, pater Damiaan, de bergstammen van Noord-Thailand. Hij was ook uitvoerend producent van de speelfilm Close van Paul Collet met Katia Alens in de hoofdrol.

In 1996 richtte hij s…Lees verder op Wikipedia

Suggesties