Boek
Nederlands

De onderhandelaar

Frederick Forsyth (auteur), Hugo Kuipers (vertaler), Nienke Kuipers (vertaler)
Een internationaal vermaarde onderhandelaar wordt ingeschakeld wanneer de zoon van de Amerikaanse president om politiek-economische redenen wordt ontvoerd.
Titel
De onderhandelaar
Auteur
Frederick Forsyth
Vertaler
Hugo Kuipers Nienke Kuipers
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The negotiator
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2012 | Andere uitgaves
418 p.
ISBN
9789046114070 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 15 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Toen Frederick Forsyths politieke thriller De onderhandelaar in 1989 voor het eerst verscheen, was de inhoud van het boek brandend actueel. De Koude Oorlog liep op zijn einde en de machthebbers begonnen zich zorgen te maken over het verschroeiende tempo waarmee de westerse wereld de voorraden fossiele brandstoffen opgebruikte. Tegen die achtergrond ontwikkelde Forsyth in zijn bekende journalistieke stijl een spannende plot die gebruik maakte van de toenmalige problematiek. In opdracht van een aantal Amerikaanse oliebarons wordt Simon, de zoon van president Cormack, in Oxford ontvoerd. De setting van de misdaad in het Verenigd Koninkrijk stelt de Amerikaanse veiligheidsdiensten onmiddellijk voor een delicate evenwichtsoefening. Enerzijds willen ze met grote middelen de zoon van hun staatsleider terugvinden, maar anderzijds moeten ze zich onderwerpen aan de autoriteit van het Britse Scotland Yard. Beide partijen stemmen erin toe de bekende onderhandelaar Quin vanuit zijn vrijwill…Lees verder
De zoon van de Amerikaanse president wordt gekidnapt. De CIA slaagt erin een ex-groene baret, een ervaren onderhandelaar, over te halen als onderhandelaar op te treden. Deze man, Quinn, bereikt overeenstemming met de kapers over een losgeld, maar na zijn vrijlating wordt de jongen alsnog vermoord. Bij zijn speurtocht naar de daders wordt het Quinn duidelijk, dat de ontvoering onderdeel was van een gigantisch complot, dat tot doel heeft een ontwapeningsverdrag tussen de USA en de USSR onmogelijk te maken en om de olievelden van Saoedi-Arabië in handen te krijgen. Behalve dat de verschillende verhaallijnen knap met elkaar verbonden worden, waardoor er vaart en spanning ontstaat, besteedt de auteur veel aandacht aan de authenticiteit van zijn onderwerpen. De situaties zijn politiek zeer actueel en zullen dus snel verouderen, maar dat zal voorlopig niemand er van weerhouden het boek in een adem uit te lezen. Pocket met kleine druk en smalle marges.

Over Frederick Forsyth

CC BY 2.0 - Foto van/door Das blaue Sofa

Frederick Forsyth (Ashford, Kent, 25 augustus 1938) is een Engelse schrijver.

Jeugd 1938-1960

Frederick Forsyth werd geboren in Groot-Brittannië in Ashford, Kent. Hij werd geplaatst op de beroemde Engelse Tonbridge School, een kostschool die deel uitmaakt van de Etongroup. Na Tonbridge studeerde Forsyth aan de Universiteit van Granada in Spanje. Al na vijf maanden staakte hij zijn studie en keerde terug naar Engeland. In mei 1956 sloot hij zich op zijn negentiende aan bij de RAF als een van de jongste piloten. In 1958 zwaaide hij af en werd journalist bij de Eastern Daily Press in Norfolk.

Journalist 1961-1969

In 1961 ging hij bij Reuters werken, eerst in Parijs (waar hij onder andere de aanslagen van de OAS op Charles de Gaulle versloeg), en later in Oost-Europa. In 1965 keerde hij terug naar Engeland en werd verslaggever voor de BBC. In 1967 brak er in Nigeria een b…Lees verder op Wikipedia

Suggesties