Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een ex-marinier jaagt op een moslimterrorist die vanuit zijn schuilplaats boodschappen van haat het internet op stuurt.
Onderwerp
Terrorisme
Titel
De prediker
Auteur
Frederick Forsyth
Vertaler
Jolanda Te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The kill list
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2013
262 p.
ISBN
9789400503342 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Marinierscommandant Kit Carson (bijnaam Tracker) krijgt opdracht om de terrorist met de bijnaam de Prediker op te sporen en te doden. Door zijn haatzaaiende internetpreken worden vele mensen door zijn volgers vermoord. Maar niemand kent hem. Tracker zet een computernerd in die de terrorist uiteindelijk weet te traceren. Maar dan begint de strijd pas omdat de Prediker altijd onschuldige mensen om zich heen heeft. Spannend en tot het laatste hoofdstuk onderhoudende roman van de auteur die al vanaf 1971 toppers schrijft. De hoofdpersoon is sympathiek en gedreven, de actie bestaat voornamelijk uit intensief onderzoek en de daaraan gekoppelde intensieve zoektocht. Deze beschrijving houdt de grote schare fans van deze auteur voortdurend op het puntje van hun stoel. Er worden veel details gegeven en de meest moderne onderzoeksmethodes komen voor het voetlicht. Het taalgebruik is actueel, het verhaal prima te volgen. Kleine druk.

Over Frederick Forsyth

CC BY 2.0 - Foto van/door Das blaue Sofa

Frederick Forsyth (Ashford, Kent, 25 augustus 1938) is een Engelse schrijver.

Jeugd 1938-1960

Frederick Forsyth werd geboren in Groot-Brittannië in Ashford, Kent. Hij werd geplaatst op de beroemde Engelse Tonbridge School, een kostschool die deel uitmaakt van de Etongroup. Na Tonbridge studeerde Forsyth aan de Universiteit van Granada in Spanje. Al na vijf maanden staakte hij zijn studie en keerde terug naar Engeland. In mei 1956 sloot hij zich op zijn negentiende aan bij de RAF als een van de jongste piloten. In 1958 zwaaide hij af en werd journalist bij de Eastern Daily Press in Norfolk.

Journalist 1961-1969

In 1961 ging hij bij Reuters werken, eerst in Parijs (waar hij onder andere de aanslagen van de OAS op Charles de Gaulle versloeg), en later in Oost-Europa. In 1965 keerde hij terug naar Engeland en werd verslaggever voor de BBC. In 1967 brak er in Nigeria een b…Lees verder op Wikipedia