Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De verrader

Vier verhalen, verteld tijdens een hoorzitting over de toekomst van een topspion bij de Britse inlichtingendienst, over de zeer moeilijke operaties die deze man tot een goed einde wist te brengen.
Titel
De verrader
Auteur
Frederick Forsyth
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The deceiver
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2004 | Andere uitgaves
479 p.
ISBN
90-229-8829-5

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sam McCready is een gewezen topspion waarvoor nu geen plaats meer is binnen de Britse inlichtingendienst. Bij een hoorzitting waarin bepaald zal worden wat er met hem moet gebeuren, grijpt een vriend en collega de kans om vier verhalen te vertellen. Dit boek is dus samengesteld uit het relaas van deze vier loodzware operaties die McCready tot een goed eind heeft weten te brengen. Zijn sluwheid haalt het van Russische spionnen en overlopers, van Arabische terroristen die via het IRA Groot-Brittannië willen treffen en van corrupte politici in het Caribische gebied. Dit is niet Forsyth op zijn best en doet de lezer regelmatig zijn wenkbrauwen fronsen bij het lezen van zoveel onwaarschijnlijkheden. Paperback, vrij kleine druk.

Over Frederick Forsyth

CC BY 2.0 - Foto van/door Das blaue Sofa

Frederick Forsyth (Ashford, Kent, 25 augustus 1938) is een Engelse schrijver.

Jeugd 1938-1960

Frederick Forsyth werd geboren in Groot-Brittannië in Ashford, Kent. Hij werd geplaatst op de beroemde Engelse Tonbridge School, een kostschool die deel uitmaakt van de Etongroup. Na Tonbridge studeerde Forsyth aan de Universiteit van Granada in Spanje. Al na vijf maanden staakte hij zijn studie en keerde terug naar Engeland. In mei 1956 sloot hij zich op zijn negentiende aan bij de RAF als een van de jongste piloten. In 1958 zwaaide hij af en werd journalist bij de Eastern Daily Press in Norfolk.

Journalist 1961-1969

In 1961 ging hij bij Reuters werken, eerst in Parijs (waar hij onder andere de aanslagen van de OAS op Charles de Gaulle versloeg), en later in Oost-Europa. In 1965 keerde hij terug naar Engeland en werd verslaggever voor de BBC. In 1967 brak er in Nigeria een b…Lees verder op Wikipedia