Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vuist van God

+1
De vuist van God
×
De vuist van God De vuist van God

De vuist van God

Genre:
Vermomd als Arabier jaagt een Britse beroepsofficier en geheim agent ten tijde van de Golfoorlog op Saddam Husseins atoombomkanon: de vuist van God.
Titel
De vuist van God
Auteur
Frederick Forsyth
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The fist of God
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2008 | Andere uitgaves
476 p.
ISBN
9789022994375

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 39 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens de Golfoorlog stationeert de Engelse geheime dienst een agent in Bagdad om contact te onderhouden met een zeer hoog geplaatste informant. Wat men vooral te weten wil komen, is de reden waarom Sadam Hussein denkt dat hij de enorme overmacht van de geallieerden kan weerstaan. Hij blijkt over een vrijwel onvindbaar superkanon te beschikken dat een atoombom kan afschieten. Buitengewoon spannende thriller, die dankzij de enorme research die erin is gestopt (en waarvan in de tekst uitvoerig verslag wordt gedaan) een zeer authentieke indruk maakt. Normale druk, met leeslint.

Over Frederick Forsyth

CC BY 2.0 - Foto van/door Das blaue Sofa

Frederick Forsyth (Ashford, Kent, 25 augustus 1938) is een Engelse schrijver.

Jeugd 1938-1960

Frederick Forsyth werd geboren in Groot-Brittannië in Ashford, Kent. Hij werd geplaatst op de beroemde Engelse Tonbridge School, een kostschool die deel uitmaakt van de Etongroup. Na Tonbridge studeerde Forsyth aan de Universiteit van Granada in Spanje. Al na vijf maanden staakte hij zijn studie en keerde terug naar Engeland. In mei 1956 sloot hij zich op zijn negentiende aan bij de RAF als een van de jongste piloten. In 1958 zwaaide hij af en werd journalist bij de Eastern Daily Press in Norfolk.

Journalist 1961-1969

In 1961 ging hij bij Reuters werken, eerst in Parijs (waar hij onder andere de aanslagen van de OAS op Charles de Gaulle versloeg), en later in Oost-Europa. In 1965 keerde hij terug naar Engeland en werd verslaggever voor de BBC. In 1967 brak er in Nigeria een b…Lees verder op Wikipedia