Boek
Nederlands
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Hatiralar
Uitgever
Gent: Provincie Oost-Vlaanderen, Provinciale Dienst Minderheden, 2002
107 p. : foto's ; 21x25 cm.
Aantekening
Dit foto- en verhalenboek is een initiatief van de Federatie van Vooruitstrevende Turkse Verenigingen vzw.(C.D.F.) Tekst in het Nederlands en het Turks
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Freek Neirynck

Freek Neirynck (Tielt, 10 oktober 1949 – Oostende, 19 december 2019) was een Vlaams toneelregisseur, journalist, acteur en schrijver. Hij was betrokken bij de organisatie van heel wat toneelstukken en festivals in Vlaanderen.

Daarnaast schreef hij ook scenario's voor verhalen en strips. Zijn werk is vaak sociaal geëngageerd en heeft veel nationale en internationale erkenning gekregen.

Biografie

Freek Neirynck werd in 1949 geboren in het West-Vlaamse Tielt. Toen hij één jaar oud was verhuisde hij met zijn ouders naar Gent, meer bepaald naar de Brugse Poort. Neirynck is zich zijn hele leven lang "adoptief Gentenaar" blijven noemen.

Neirynck richtte in 1970 het experimentele theatergezelschap "Toneellaboratorium" op. In 1971 richtte hij het amateurgezelschap "Toneelboetiek" op, waarin onder andere Daan Hugaert, Geertrui Daem, Jan Temmerman speelden. Hij stond er zowel in als acteur, schrijver a…Lees verder op Wikipedia