E-boek
Nederlands

De verdenking : misdaadroman

Friedrich Dürrenmatt (auteur), Ria van Hengel (vertaler), Walter Jens (nawoord)
Een oude, ongeneeslijk zieke politiecommissaris jaagt vanuit zijn bed op een voormalige ss-kamparts. Hij komt in diens ziekenhuis terecht, en vanaf dat moment begint een bloedstollend gevecht van de gerechtigheid tegen het kwaad. Lange tijd is niet duidelijk wie er zal winnen.

Friedrich Dürrenmatt (1921-1990) was Zwitserlands beroemdste schrijver van de twintigste eeuw. Behalve De
Titel
De verdenking : misdaadroman
Auteur
Friedrich Dürrenmatt
Vertaler
Ria van Hengel
Nawoord
Walter Jens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der Verdacht
Uitgever
Amsterdam: Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2017
1 digitaal bestand
ISBN
9789025306786

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Friedrich Dürrenmatt

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Elke Wetzig (elya)

Friedrich Dürrenmatt (Konolfingen, 5 januari 1921 — Neuchâtel, 14 december 1990) was een Zwitsers schrijver en schilder.

Leven

Dürrenmatt was de zoon van een dominee in het kanton Bern. Hij groeide in het Emmental op en bezocht in de stad Bern het gymnasium. Zijn hele leven lang was hij een fervent grafisch kunstenaar en maakte hij talloze tekeningen, schilderijen en karikaturen. In Zürich ging hij naar de universiteit, alwaar hij uiteenlopende zaken studeerde, waaronder filosofie, fysica, theologie en germanistiek; desondanks behaalde hij geen diploma. Hij werkte als journalist en schreef voor het cabaret. In 1952 verhuisde hij naar Neuchâtel. Zijn vroege proza stond onder invloed van Franz Kafka; reeds snel begon hij echter toneelwerk en luisterspelen te schrijven. In de vroege jaren 1950 schreef hij nog om den brode, en produceerde ook recensies, maar toch had hij zich reeds met zijn eerste toneelstuk, Es steht geschrieben…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek