Boek
Duits

Der Besuch der alten Dame : eine tragische Komödie. Neufassung 1980

Der Besuch der alten Dame : eine tragische Komödie. Neufassung 1980

In de reeks:
Genre:
Claire Zachanassian kehrt als steinreiche Frau in ihr Heimatdorf Güllen zurück, wo ihr einst das Herz gebrochen und die Ehre geraubt wurde. Nun will sie sich rächen und bietet der Güllener Bevölkerung eine Milliarde dafür, dass ihr damaliger Liebhaber Ill für sein Vergehen mit dem Tod bestraft wird. Ein Angebot, das die Bürger entrüstet zurückweisen. Zunächst.
Titel
Der Besuch der alten Dame : eine tragische Komödie. Neufassung 1980
Auteur
Friedrich Dürrenmatt
Taal
Duits
Uitgever
Zürich: Diogenes, 1998 | Andere uitgaves
155 p.
ISBN
3-257-23045-1 (paperback) 9783257230451 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Friedrich Dürrenmatt

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door Elke Wetzig (elya)

Friedrich Dürrenmatt (Konolfingen, 5 januari 1921 — Neuchâtel, 14 december 1990) was een Zwitsers schrijver en schilder.

Leven

Dürrenmatt was de zoon van een dominee in het kanton Bern. Hij groeide in het Emmental op en bezocht in de stad Bern het gymnasium. Zijn hele leven lang was hij een fervent grafisch kunstenaar en maakte hij talloze tekeningen, schilderijen en karikaturen. In Zürich ging hij naar de universiteit, alwaar hij uiteenlopende zaken studeerde, waaronder filosofie, fysica, theologie en germanistiek; desondanks behaalde hij geen diploma. Hij werkte als journalist en schreef voor het cabaret. In 1952 verhuisde hij naar Neuchâtel. Zijn vroege proza stond onder invloed van Franz Kafka; reeds snel begon hij echter toneelwerk en luisterspelen te schrijven. In de vroege jaren 1950 schreef hij nog om den brode, en produceerde ook recensies, maar toch had hij zich reeds met zijn eerste toneelstuk, Es steht geschrieben…Lees verder op Wikipedia

Suggesties