Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Alles lijkt zoals het was : de nieuwe standaards : over liefde, leven en verlies

Frits Spits (auteur)
+1
Alles lijkt zoals het was : de nieuwe standaards : over liefde, leven en verlies
×
Alles lijkt zoals het was : de nieuwe standaards : over liefde, leven en verlies Alles lijkt zoals het was : de nieuwe standaards : over liefde, leven en verlies

Alles lijkt zoals het was : de nieuwe standaards : over liefde, leven en verlies

De bekende radiomaker haalt herinneringen op aan de hand van recente Nederlandstalige liedjes die veel voor hem betekenden in de periode na het overlijden van zijn vrouw in 2018.
Titel
Alles lijkt zoals het was : de nieuwe standaards : over liefde, leven en verlies
Auteur
Frits Spits
Taal
Nederlands
Uitgever
Luitingh Sijthoff, 2020 | Andere uitgaves
160 p. + 2 cd's
Verschijningsdatum
03-11-2020
ISBN
9789024592906 (hardback)
Plaatsingssuggestie
785.8 (SISO) Populaire muziek (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In zijn laatste boek haalt de gelauwerde radiomaker Frits Spits herinneringen op aan de hand van liedjes die veel voor hem betekenden tijdens de rouwperiode na het overlijden van z'n vrouw Greetje in 2018. Het boekje bevat in totaal een twintigtal korte verhalen, van elk zo'n vijf à tien pagina's. Het zijn prachtige, intieme, autobiografische verhalen. Spits koppelt elk verhaal aan een specifieke song. Het betreft in alle gevallen recente Nederlandstalige liedjes, van bekende artiesten als Ernst Jansz, Trijntje Oosterhuis, Frank Boeijen, Yentl en De Boer, Diggy Dex, Spinvis en Anouk. Hardcover, traditionele typografie/lay-out, geen kleurendruk, geen illustraties. Met bronvermelding en muziekcredits. Als extraatje bevat het boek twee cd's waarop de betreffende nummers te beluisteren zijn. Al met al een ontroerende, nostalgische en liefdevolle ode aan muziek, het leven en de liefde. Een troostrijk boek, goed voor een grote lezerskring.

Over Frits Spits

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Beeld en Geluid

Frits Spits, pseudoniem van Frits Ritmeester (Eindhoven, 19 januari 1948), is een Nederlands radiomaker en televisiepresentator. De radiomaker werd in 2019 door een vakjury van de VARA-gids verkozen tot "belangrijkste radiomaker van de eeuw".

Levensloop

Beginjaren

Hij werd geboren als zoon van Hanny Meijler (1920-2008), die eerst kinderboeken en liedjes schreef en later journaliste was voor bladen als Eva en Libelle, en Sam Ritmeester (1912-1992), Engelandvaarder en brigade-arts van de Prinses Irene Brigade, en na de oorlog huisarts in Eindhoven en clubarts van PSV. Na de HBS-A studeerde Frits eerst een jaar economie. Na het afbreken van die studie ging hij in militaire dienst en deed een avondstudie m.o. Nederlands in Tilburg. Hij heeft drie jaar Nederlands gegeven op de havo van de toenmalige Rommert Casimir havo in Eindhoven. Na zijn verhuizing naar het Gooi heeft hij…Lees verder op Wikipedia