E-boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het is 1992 en de tienjarige Gabriel woont met zijn Franse vader, Rwandese moeder en zusje Ana in een van de betere expatbuurten van Burundi. Zijn gelukkige jeugd wordt ruw verstoord, eerst door de scheiding van zijn ouders en vervolgens door de burgeroorlog en het gruwelijke drama in buurland Rwanda. De onrust doet Gabriel beseffen dat hij niet alleen kind is, maar ook halfbloed, Frans, Tutsi.

Titel
Klein land
Auteur
Gaël Faye
Vertaler
Liesbeth Van Nes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Petit pays
Uitgever
Amsterdam: Hollands Diep, 2017
1 digitaal bestand
ISBN
9789048837083

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Gaël Faye

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Gaël Faye (Bujumbura, Burundi, 1982) is een zanger, rapper, singer-songwriter en auteur van Frans-Rwandese afkomst, geboren als zoon van een Franse vader en een Rwandese moeder.

Biografie

Levensloop

In 1995 verhuisde het gezin naar Frankrijk vanwege de burgeroorlog tussen de Hutu's en de Tutsi's. Hij bracht zijn jeugd door in het departement Yvelines, waar hij kennis maakte met de wereld van de rap en de hiphop.

Hij studeerde aan een école de commerce en behaalde een master. Later ging hij gedurende twee jaar bij een investeringsfonds werken in Londen. Vervolgens verliet hij Londen om van muziek en schrijven zijn beroep te maken. In zijn jeugd had hij immers de rap en de hiphop ontdekt.

Later verhuisde hij naar de Rwandese hoofdstad Kigali, waar hij samen met zijn vrouw en twee kinderen leeft.

Lees verder op Wikipedia