Dvd

Le convenienze ed inconvenienze teatrali

Gaetano Donizetti (componist), Domenico Gilardoni (librettist), Jessica Pratt (uitvoerder)
Titel
Le convenienze ed inconvenienze teatrali
Componist
Gaetano Donizetti 1797-1848
Librettist
Domenico Gilardoni
Uitvoerder
Jessica Pratt  (sopraan) Simon Bailey  (bas) Christian Senn  (bas) Vincenzo Taormina  (bariton) Aurora Tirotta  (sopraan) Leonardo Cortellazzi  (tenor) Asude Karayavuz  (mezzosopraan) Coro dell'Accademia d'Arti e Mestieri dello Spettacolo Teatro alla Scala  (koor) Orchestra dell'Accademia d'Arti e Mestieri dello Spettacolo Teatro alla Scala  (orkest)
Dirigent
Marco Guidarini
Regisseur
Antonio Albanese
Uitgever
Bel Air, 2010 | Andere uitgaves
1 dvd-video + boekje
Speelduur
01:54:00
Aantekening
Ondertiteling: Engels, Frans, Duits, Spaans
EAN
3760115300637
CDR
DCD1015
Plaatsingssuggestie
32 - Opera (NBLC) K5 - Opera, operette en andere theatermuziek met vocale inbreng (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Gaetano Donizetti

Gaetano Domenico Maria Donizetti (Bergamo, 29 november 1797 – aldaar, 8 april 1848) was een Italiaans operacomponist. Verscheidene opera's van zijn hand houden tot op de dag van vandaag repertoire.

Biografie

De eerste jaren (tot 1830)

Donizetti werd geboren in het Borgo Canale (het lagere gedeelte) van het op een heuvel gebouwde Bergamo, als telg van een eenvoudige familie. De familie staat niet bekend als muzikaal, wel had hij een oudere broer Giuseppe, die ook musicus zou worden. Donizetti kreeg een uitstekende opleiding van Johann Simon Mayr (1763-1845), die -zelf een vernieuwend en in de tijd voor Rossini succesvol componist- tot zijn dood een goede relatie met Donizetti onderhield. Mayr was kapelmeester in Bergamo, waar Donizetti ook naar terugkeerde na het Liceo Filarmonico te Bologna bezocht te hebben. In Bologna had hij…Lees verder op Wikipedia

Suggesties