Het monster Godzilla wordt door wetenschappers ingezet om te vechten tegen MUTO's (Massive Unidentified Terrestrial Organisms), gigantische insectachtige wezens die zich voeden met kernenergie.
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
118 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051888169568

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse sciencefictionfilm van Engelsman Gareth Edwards (Monsters) met o.a. Aaron Taylor-Johnson, Bryan Cranston, Ken Watanabe, Sally Hawkins, Elizabeth Olsen en Juliette Binoche. Het verhaal grijpt terug op dat van de originele Japanse film uit 1954. In 1954 is een prehistorisch roofdier dat slaapt op de bodem van de zee gewekt door een diepzee-expeditie. In 2014 wordt dit monster, Godzilla, door wetenschappers ingezet om te vechten tegen twee MUTO's (Massive Unidentified Terrestrial Organisms), gigantische insectachtige wezens die zich voeden met kernenergie. De eindstrijd speelt zich af in San Francisco. De recensenten zijn niet erg enthousiast. Berend Jan Bockting (Volkskrant 15-5-'14): 'de belangrijkste rollen zijn te kleurloos (...) het scenario dobbert stuurloos tussen tal van locaties (...) technisch knap gemaakt, maar oogt als een willekeurige aaneenschakeling van spektakel (...)'. Bart van der Put (Parool 14-5-'14): 'Edwards' omzichtige aanpak herinnert aan klassiekers …Lees verder

Over Gareth Edwards

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America

Gareth Edwards (Nuneaton, 1 juni 1975) is een Britse filmregisseur en scenarist. Hij is vooral bekend als regisseur van de sciencefictionfilms Monsters (2010) en Godzilla (2014). In 2014 werd hij door Disney in dienst genomen om Rogue One: A Star Wars Story (2016) te regisseren.

Biografie

Jeugd

Gareth Edwards werd in 1975 geboren in het Engelse Nuneaton. Hij is van Welshe afkomst. Na zijn studies aan de Higham Lane School sloot hij zich aan bij de University for the Creative Arts in Farnham. Hij behaalde een bachelordiploma in de richting Film & Video.

Carrière

Edwards begon zijn carrière met het creëren van speciale effecten. Zo werkte hij mee aan de digitale effecten van tv-series als Horizon, Nova, Perfect Disaster en Heroes and Villains. Voor Perfect Disaster …Lees verder op Wikipedia

Suggesties